Nyheter

Sparer 70 tonn plast per år

MTF bytter fra plastbokser til pappkartonger på alle festemidler.

Kortversjon: MFT bytter ut plast med papp på kartonger til alle festemidler. De sier det vil spare verden for 70 tonn plast hvert år, og overgangen skal være sluttført i løpet av 2024.

English summary: MFT are switching out all plastic fastener containers with cardboard. According to them, the change will save 70 tons of plastic every year, and the transition will be complete in 2024.

MFT, som eies og utvikles av Hikoki i Norge, drar bærekraftskortet. De skal nå bytte ut tradisjonelle plastbokser med kartongemballasje for hele sortimentet med festemidler. De sier selv at de beviser at det er mulig å kombinere effektivitet med miljøansvarlighet.

mft emballasje gammel
Slik ser den gamle plastemballasjen ut. (Foto: Hikoki)
mft emballasje ny
…Og slik ser den nye ut. Pappemballasjen har et vindu på toppen. (Foto: Hikoki)

– Kartongen som brukes er 100% resirkulerbar og produsert av trevirke fra skogsområder som forvaltes på en bærekraftig måte, sier markedsansvarlig i Hikoki Line Otnes.

Plastløftet

Grønt Punkts Plastløfte er et initiativ for å både redusere plastbruk hos medlemsbedrifter og gjøre plastøkonomien mer sirkulær – gjennom å blant annet øke andelen resirkulert plast. Hikoki oppgir at de tok plastløftet i 2021, som blant annet innebærer å bytte ut emballasje til papp hos MFT. Overgangen skal være sluttført i løpet av 2024, da vil det ikke lenger være mulig å kjøpe produkter i plastbokser.

Men hva tåler de?

De er tydelige på at håndverkeren fortsatt skal være ivaretatt. Forskjellige kartongstrukturer har blitt testet over tid, og de skal ha landet på en fiberstruktur som er «i praksis like solid som de fleste plastbokser». De sier også at boksene er testet for «tøff vanneksponering» og skal kunne brukes av proffhåndverkere som er ute i vær og vind over tid.

Line Otnes MFT Hikoki
Markedsansvarlig hos Hikoki Line Otnes. (Foto: Hikoki)

Otnes sier at de tror nordmenn ønsker å velge bærekraftig, men det er ikke alltid like enkelt.

– Hele produksjonen vår er nå lagt om slik at all emballasje kan gjenvinnes, samtidig som de fortsatt er brukervennlig for kundene våre, forklarer hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)