Nyheter

Ny, stillegående 18V kompressor – Milwaukee FAC

Ny M18 Fuel kompressor fra Milwaukee. Lett og kompakt – og den mest stillegående og støysvake batteridrevne kompressoren på markedet. Se hvor mye den leverer.

Hva er det: Milwaukee M18 FAC. Stillegående luftkompressor på 18V batteri
Hva koster det: Observert på nett til ca 5200 eks mva, uten batteri og lader.
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere.

English summary: Milwaukee launches M18 FAC, a lean and quiet cordless compressor running on standard 18V battery. Van drive up to 1,600 finish nails on a single charge with 12 Ah battery. Noise output 68 dB, about 20 dB less than a lawn mower and 10 less than a shop vac. Just bout the same as a normal conversation. (Be ware: You will get some weird looks and comments if you try to have a normal conversation with it…). 48 liter/min at 2,8 bar and a tank of 7,6 litres is sufficient capacity for brad nailers, staplers, blow nozzle and other small/modest usage.

Det meste av verktøy har kommet med batteridrift nå. Inkludert spiker- og dykkertpistoler. Men vi er ikke helt ferdig med luftdrevet verktøy likevel. Selv synes jeg for eksempel en lett og lett liten pneumatisk pistol for dykkert, stift eller kramper er lettere å håndtere over tid enn en tyngre og større batteridrevet pistol.

Det er knotingen med luftslange over store avstander og gjennom flere rom jeg ikke liker. Ikke er jeg særlig fan av å ha en byggkompressor stående å dure som en traktor rett bak ryggen heller. Flere produsenterer har laget små, lette og kompakte kompressorer som er enkle å ha med rundt på jobben. Med batteridrift er de behagelig fritatt fra den evinnelige jakten på kontakt og drassing på skjøteledning. Men med få unntak er de ikke akkurat støyfrie.

Nå i vår kommer Milwaukee med en liten kompressor som er både lett og hendig, og som ikke høres ut som en traktor: M18 Fuel FAC, en 18V kompressor som kjører på Milwaukees utmerkede standard batteriserie, som p.t. har over 190 ulike verktøy på samme plattform.

Stillegående innendørs kompressor

– Bransjens mest stillegående batteridrevne kompressor for snekkere og tømrere. Med kraften, ytelsen og driftstiden fra M18 Fuel-teknologien. En kompakt, kompressor mer stillegående enn standard elektriske kompressorer. Det reduserer støyen på arbeidsplassen, sier Milwaukee Tool i en pressemelding.

Støynivået er på beskjedene 68 dB (A). Det er 20 dB mindre enn en gressklipper og den el-kompressoren jeg bruker mest. Det er 10 dB mindre enn en støvsuger, og omtrent samme nivå som en normal samtale. NB: Du vil antakelig bli sett litt rart på om du forsøker å føre en normal samtale med den.
Dette er altså en kompressor som gir fra seg en behagelig purring, i stedet for en ubehagelig during.

Spesifikasjoner – Milwaukee M18 Fuel luftkompressor – M18 FAC

Kapasitet i tank: 7,6 liter.
Luftstrøm: 48 liter/min ved 2,8 bar.
Vekt: 14,4 kg inkl 12 Ah batteri
Støynivå: 68 dB (A)
Pumpetype: Oljefri

trykkprøving med kompressor Milwaukee M18 FAC
Milwaukee M18 FAC, en ny lett og stillegående kompressor på 18V batteri. (Foto: Produsenten)

– Den nye kompressoren reduserer drastisk en av de største frustrasjonene ved kompressorbruk: Støyen, sier produsenten i pressemeldingen.

Kompressoren veier 14,4 kg og er utstyrt med to bærehåndtak, noe som gjør den enkel få med seg. Lav profil og enkel stabling bidrar også til enkel oppbevaring i bil eller verksted. Den kjører altså på Milwaukees vanlige 18V batterier. Det største batteriet M18 High Output på 12 Ah skal ifølge pressemeldingen rekke til å skyte 1600 dykkert (18 GA). Det bør rekke greit til en dags produksjon.

Med luftbasert arbeid kan man jobb med mindre og lettere pistoler. Dessuten har man enkel tilgang på luft til andre ting, som for eksempel rengjøring med blåsepistol og justering av lufttrykk på bilen når du har lagt om til riktige hjul for kommende sesong. Kan hende også enklere trykkprøving…?

Du har sikkert skjønt det, men for ordens skyld: Dette er ikke en kompressor for de store anledninger. Dykkert, stift og mindre kramper går bra, samt blåsing og andre mindre ting. Større ting som spikerpistoler, maling og sliping krever en kompressor som leverer mer luft og/eller høyere trykk. En enkel regulator og hurtigkoblinger gjør det enkelt å justere og feste slanger.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)