Nyheter

Stolpebanker med bensinmotor

Nyhet i Norge: Universal stolpebanker med Honda bensinmotor, adaptere for diverse stolper 50-100 mm og håndtak med demping.

Tekst: Jørn Søderholm

Dia Proff Norge AS har nå tatt inn denne stolpebankeren fra Australia. CHPD78 er dens offisielle navn, utviklet og laget av Christie Engineering i Sidney, Australia.

Adaptere til ulike stolpeprofiler

– Én maskin som kan tilpasses alle behov. Den har adaptere som enkelt monteres på stolpebankeren for tilpasning til ulike profiler og dimensjoner. Med denne har du ett verktøy for alle utfordringer, sier Dia Proff Norge AS i en pressemelding.

Annonse: [pro_ad_display_adzone id="4024"]

Akkurat det med Australia er et fornuftig poeng i denne sammenhengen. Der er det eiendoms- og driftsarealer med voldsom størrelse og utstrekning. Gjennomsnittsgården er seks kvadratkilometer stor. Med drøyt 85 000 gårder blir det fort noen kilometer gjerde å sette opp, med mange stolper som skal ned i jorda. (Fortsetter under videoen – vennligst se bort ifra at gærningen i videoen holder på uten hørselvern)

Det er altså et krevende publikum Christie Engineering har utviklet for. Og Honda har rykte på seg for å lage gode småmotorer.

Christie CHPD78 stolpebanker

Adapterne til Christie CHPD78 stolpebankeren finnes etter sigende til de fleste typer stolper:

  • Rund
  • Firkant
  • V-profil
  • 56 mm
  • 65 mm
  • 78 mm
  • 85 mm
  • 95 mm
  • 107 mm

– Den maksimale kapasiteten på maskinen er 100 mm diameter runde stolper. Vår største adapter er 107 mm innvendige diameter, sier Dia Proff i denne produktomtalen.

Pilothull for grove stolper

Her anbefaler de også når bakken er veldig tørr, komprimert eller steinete å lage et pilothull for stolper større enn 78 mm.

– Dette gjøres ved bruk av et jordspett, eller mekanisk ved bruk av vårt pilotkjerneverktøy. Stolper mindre enn 78mm normalt trengs ikke å forbores. Det kan med stor fordel tilsettes vann i hullet i forkant for å forenkle nedsetting av stolper, sier importøren.

Tettsittende adapter

Christie stolpebanker. Innebygde fjærer i håndtakene
Christie stolpebanker. Innebygde fjærer i håndtakene. (Foto: Christie Engineering)

For å få mest mulig effektiv bruk fra stolpebankeren anbefaler Dia Proff Norge å bruke en adapterstørrelse mest mulig tettsittende på stolpene.

– Vi anbefaler at adapteren er maksimalt fem millimeter større enn stolpene. For rundstolper, firkant eller V-profil må de ytre hjørnene må være innenfor denne radien, anbefaler Dia Proff Norge AS.

Hva er det: Christie stolpebanker
Hva koster det: 28 000 eks mva. Aktuelt adapter kommer i tillegg.
Hvor kjøpes det: Dia Proff Norge AS.

Christie stolpebanker. Tar inntil 100 mm stolper
Christie stolpebanker. Tar inntil 100 mm stolper. (Foto: Christie Engineering)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)