Nyheter

Sundt elektrisk gulvsag inn hos ny forhandler

Sundt gulvsag er utstyr for de store anledninger. Finnes i både 400V elektrisk og bensindrevet. Kutter inntil 53 cm dypt. Nå har de norskproduserte sagene fått enda en forhandler av de elektriske. 

Å kutte hull eller slisser i betonggulv krever litt av ferdigheter og kunnskap hos operatøren. Og det krever mye av utstyret.

Sundt gulvsag er blant de bedre innenfor segmentet hjulgående, store asfalt- og betongsager. De er norske, utviklet og bygget av Østerdalssmia i Os i Østerdalen. Sundt sager finnes i både elektriske og bensindrevne versjoner.

Diaproff forhandler elektriske Sundt betongsager

Nå melder Diaproff AS at de har blitt forhandler av de elektriske Sundt betongsagene. Utstyret føres også av Hellum Diamant AS, Helge Berntsen AS og Thor Heldal AS, finner man på Google. På forhandlersiden hos produsenten står kun Hellum Diamant oppført som distributør i Norge. Den siden kan åpenbart ikke være oppdatert. Diaproff opplyser nemlig at de kjøper direkte fra Sundt.

Kontrollpanel på Sundt GXL20.
Kontrollpanel på Sundt GXL20.

Sundt gulvsag finnes i syv ulike elektriske varianter, med ulik størrelse og grad av automatisering. Tre eksempler:

  • “Vesle” GS675, med 7,5 kW motor og 600 mm blad.
  • Kraftkaren GSA25, med 18,5 kW motor og 1000-1200 mm blad.
  • Flaggskipet GXL20 og GXL25, med hhv 15 og 18,5 kW motor, 800-1200 mm blad, helautomatisk hydraulisk drift for- og bakover, hydraulisk mating av sagblad og styring av hele maskinen fra en liten joystick.

En gulvsag som dette kan med 1200 mm blad kutte 53 cm dypt.

Sundt sager finnes også i bensindrevet versjon, med en 13 hk Honda motor, dersom det ikke er tilgang på 400V strøm der det skal sages.

Priser for sånt? Svinedyrt. Hvis du vurderer å kjøpe sånt, så vet du antakelig godt sånn cirka hvor prisene ligger. For oss andre koster det faktisk ikke mange hundrelappene å leie en sånn maskin når man trenger det.

Sundt GXL25 elektrisk gulvsag kutter inntil 53 cm dypt i betong.
Sundt GXL25 elektrisk gulvsag kutter inntil 53 cm dypt i betong.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)