Nyheter

Superkompakt AEG 12V gipstrekker og gipsautomat

AEG sin nye 12V gipsskrutrekker er bare ett kilo tung og 25 cm lang. AEG BTS12C har likevel utløserlås, skrur opptil 4 000 o/min og kan brukes som gipsautomat med forsats for båndede skruer. Billig er den også. 

Nå i høst har AEG Powertools kommet ut med en ny, liten, lett og komptakt 12V gipsskrutrekker. Ikke bare er den lille maskinen en snau håndfull å håndtere. Den har også utløserlås som forenkler skruing av gipsplater og kan brukes med forsats som full gipsautomat.

AEG er ikke det merket man sterkest forbinder med elektroverktøy for proffer. (Du må gjerne si i fra i kommentarfeltet under om du mener det er en på-trynet-påstand.)

AEG i samme system som Milwaukee og Ryobi

Merket eies av Techtronic, og inngår i samme «familie» som Milwaukee og Ryobi. AEG har absolutt ting å by på også for de som bruker verktøyet hver dag. Nå i høst har de kommet ut med et par nyheter i den kategorien. Den ene en 18V båndsliper med børsteløs motor og båndhastighet opptil 300 m/min.

AEG BTS12C liten og lett 12V gipsskrutrekker.
AEG BTS12C liten og lett 12V gipsskrutrekker.

Den andre er altså den kompakte gipsskrutrekkeren BTS12C.

– Med en vekt og størrelse på bare 1 kg og 254 mm er den perfekt for krevende arbeid som for eksempel skruing i høyden. Verktøyet er perfekt for arbeid på trange steder og har et innebygd LED-lys som garanterer brukeren god sikt selv på de mørkeste steder. Liten størrelse, god synlighet, bedre ergonomi og et formstøpt håndtak med mikrotekstur for god håndtering, sier Techtronic Nordic i en pressemelding om nyheten.

AEG BTS12C gipsskrutrekker

En låseknapp på utløsere er en av de viktige nyhetene på AEG BTS12C. I stedet for å trykke på utløseren gjentatte ganger, trykkes bare låseknappen inn for å holde motoren i gang uten utløser. Dermed står brukeren friere til å tilpasse grepet på skrutrekkeren mer enn om knappen må trykkes inn for hver eneste skrue.

Maskinen skrur opptil 4 000 o/min, og bør dermed kunne ta de fleste gipsskruer for både tre- og stålstender, også med flere lag gips.

Gipsskrutrekkeren BTS12C går på AEGs egen 12V Pro Lithium Ion batterier. Dette er batterier som stikkes inn i grepet på maskinen. De finnes i 2, 3, 4 og 6Ah versjoner. AEG har også et par mindre 1,5 Ah 12V batterier av slide-typen, som brukes på andre maskiner.

AEG gipsautomat med forsats

Produsenten lover at gipsskrutrekkeren BTS12C skal kunne skru 750 skruer pr lading på et 3,0 Ah batteri. Maskinen har en integrert batteriindikator som varsler når det det er lite strøm på batteriet.

AEG BTS12C 12V gipsskrutrekker. Her som gipsautomat, med forsats for båndede skruer.
AEG BTS12C 12V gipsskrutrekker. Her som gipsautomat, med forsats for båndede skruer.

Låsing på utløserknappen er vel og bra, det. Men virkelig produktivt blir det først med en fullblods gipsautomat som skrur båndede skruer.

Det går fint også med denne. Sett på AEGs egen forsats for båndede skruer, sett inn båndet og sett i gang.

– Produktiviteten forbedres ytterligere med en spesiell forsats som gjør det mulig for håndverkeren å skru opptil 50 skruer av gangen. Dette er spesielt praktisk når du bruker låseknappen, fordi du får frigjort en hånd til å holde gipsplaten på plass, sier Techtronic i pressemeldingen.

Til og med prisen er interessant på denne: Kjøres på kampanje nå for veil. 1590 eks mva. Under 2500 kroner inkl mva. Og da er både skrutrekkeren, to 2,0 Ah batterier, lader og bånd-forsatsen inkludert.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)