Nyheter

Tar opp kampen med Milwaukee

Det er breaking news internasjonalt, og nå har Dewalt teaset den nye batteriserien også for det norske markedet. Powershift-plattformen tar opp kampen med MX Fuel – her er det vi vet.

Kortversjon: ny kraftig batteriplattform fra Dewalt, omsider en direkte konkurrent til Milwaukees MX Fuel-serie. Powershift-plattformen, som er rettet mot betongarbeid, skal være tilgjengelig i Norge fra oktober 2024.

English summary: new powerful battery platform from Dewalt, at last a direct competitor to Milwaukee’s MX Fuel-line. Aimed at concrete work, the Powershift platform will supposedly be available in Norway in October of 2024.

Blant verktøyene er en ny kjernebormaskin med stativ. Enkelte av bildene på nett ser ut til å vise en vannbeholder på 20V Max. (Foto: DeWalt)
Blant verktøyene er en ny kjernebormaskin med stativ. Enkelte av bildene på nett ser ut til å vise en vannbeholder på 20V Max. Powershift-batteriet er den store delen man ser nederst på maskinen. (Foto: DeWalt)

Dewalt Powershift er et nytt batterisystem designet for fossilfrie byggeplasser. Systemet har skal være tilgjengelig fra oktober 2024, priser og flere detaljer er forventet nærmere lansering. «Den neste fasen av den elektrifiserte byggeplassen», «ingen bensin» og «ingen problemer» sier produsenten selv.

Ytelse tilsvarende 27,7 Ah på 20 volt

Selve batteriet veier ca 5 kg og leverer 554 watt-timer. Det ser ut til å være et 60V Max-batteri, da med ca 9 Ah kapasitet. Den samme ytelsen på 20V Max-plattformen ville tilsvart et enormt batteri på 27,7 Ah. På World of Concrete, som nettopp ble arrangert, viste de også frem et adapter for FlexVolt-batterier. Som de selv sier er det for å gjøre overgangen mellom plattformene lettere, og å kunne bruke et mindre batteri hvis det kniper til og man har gått tom. Adapteren er omtrent lik som Powershift-batteriene i størrelse og utseende.

To betongvibratorer lanseres med serien, dette er den håndholdte. (Foto: DeWalt)
To betongvibratorer lanseres med serien, dette er den håndholdte. (Foto: DeWalt)

Uten å gå for dypt inn i det tekniske snakkes det om tall som skal kunne hevde seg mot bensindrevne verktøy, og dermed er ikke MX Fuel alene i segmentet lenger. Med den nye plattformen kommer også en ny innfesting, så disse vil ikke være beregnet for sirkelsager og driller. Også en ny lader kommer samtidig, denne skal visstnok kunne lade på så lite som under en time.

6 nye verktøy

Seks nye verktøy blir foreløpig vist frem med batteriet, alle rettet mot betongarbeid. De har en hoppetusse, en vibrasjonsstamper, en ryggsekkvibrator til betong, en håndholdt betongvibrator, en betongavretter og en kjernebormaskin.

Dette er verktøyene vi har sett:

  • DCPS7154 Hoppetusse
  • DCPS660 Vibrasjonsstamper
  • DCPS310 Ryggsekkvibrator betong
  • DCPS320 Håndholdt betongvibrator
  • DCPS330 Betongavretter
  • DCD150 Kjernebormaskin og DCPS151 stativ

Hvert av verktøyene er designet for spesifikke bruksområder, med varierende tilleggsfunksjoner. For eksempel har hoppetussen sammenleggbart håndtak og kjernebormaskinen beskyttelse for å ikke kjøre seg fast.

Selv om det er lenge til vi får se systemet in the wild er det allikevel noen ting vi kan anta allerede nå. Store deler av bransjen går nå over fra bensin til batteri, og de nye større batterisystemene er en stor del av løsningen. Hvis Dewalt følger i fotsporene til Milwaukee kan det også hende vi senere får se en utvidelse til annet enn betongarbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)