Nyheter

Denne stigen er fire meter lang

Nå kommer det flere nye teleskopstiger fra Wibe. Proffmodellen TLP kommer i to lengder. Den største er fire meter lang, men får fint plass inni selv den minste Berlingoen. 

Gjennom en variert arbeidsdag blir det litt opp og ned, hit og dit. Det er ikke til å komme unna. Uansett om man er på prosjekt, kjører på service, jobber med drift og vedlikehold eller bruker helger og kvelder på prosjekter i heimen. Arbeidsoppgaver i optimal og ergonomisk høyde er sjelden vare for mange. Ned på knærne og opp i høyden er mer vanlig.

Wibe teleskopstige TL og TLP

Nå kommer det et par nye teleskopstiger fra Wibe som kan være et bra alternativ – eller snarere supplement – til gardintrappa og den lange stigen. Nyheten fra Wibe Ladders kommer i totalt tre varianter: 2,9 meter lange TL er mest for hjemmebrukere, mens proffmodellen TLP kommer i lengdene 3,4 og 4,0 meter.

Den store fordelen med teleskopstiger er naturligvis at de er enkle å transportere og oppbevare. De får enkelt plass i bilen, på verkstedet, lageret eller i garasjen når de ikke er i bruk.

Dra ut til riktig lengde

En god teleskopstige kan dras ut til akkurat den lengden man trenger. Det kan være greit når det er trangt om plassen. Det kan eksempelvis være smått utfordrende å ta med seg en “full-size” stige eller en gardintrapp med tilstrekkelig lengde inn i et teknisk rom.

– Vår Proff-stige er perfekt til for eksempel serviceteknikere som jobber på trange områder og flytter ofte på seg, sier Wibe-leverandør Hultafors i en pressemelding.

Sikkerhet

Sikkerheten er best ivaretatt på proffmodellen TLP. Foruten at de to nye modellene kommer i ulike lengder så har TLP-modellen også en stigefot som reduserer risikoen for at stigen velter sidelengs. TLP-modellen har også armer i toppen slik at stigen kommer ut fra veggen og man får grep rundt det øverste trinnet.

Litt krisemaksimering: Hva om man står oppe i vegge, øverst i en sånn teleskopstige. Hva om mekanismen bestemmer seg for å si takk for seg, og begynner å sige sammen?

Luftbremsen nederst i Wibe TLP teleskopstige.
Luftbremsen nederst i Wibe TLP teleskopstige.

Pressemeldingen sier litt om det. De to modellene har to ulike løsninger for å redusere klemfaren. TL-modellen har litt avstand mellom trinnene, mens TLP-modellen i stedet har en innebygd luftbrems som gjør at stigen synker kontrollert sammen. Den blir også mer kompakt i sammenslått tilstand.

Den lengste versjonen på fire meter veier 15 kilo.

Pris: Den lengste TLP-en har en veiledende pris på kr 3 729 eks mva.

Begge stigemodellene er godkjent i henhold til teleskopstigestandarden NS-EN 131-6 samt Svensk standard SS 2091.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)