Nyheter

To nye 20V vinkelslipere fra Chicago Pneumatic

To nye vinkelslipere kommer nå fra Chicago Pneumatic. Begge har 750W børsteløs motor på 20V batteri. Den ene for 115 millimeter skive, den andre for 125 millimeter. Men hvor får man kjøpt Chicago Pneumatic, egentlig…?

Tekst: Jørn Søderholm

Nå kommer Chicago Pneumatic ut med to nye, batteridrevne vinkelslipere: CP8345 og CP8350. Forskjellen på dem er at den ene er konstruert for 125 mm skive, den andre for 115 mm. Ellers er de like.

[pro_ad_display_adzone id="4024"]

– Ideelle for mekanikere som jobber med lette så vel som tunge kjøretøy eller MRO-applikasjoner, sier Chicago Pneumatic i en pressemelding.

Til reparasjoner og vedlikehold

Lurer du også litt på hva “MRO-applikasjoner” er? Det står for sånn cirka “Maintenance, Repair, and Operations”, altså en internasjonal og noe jålete betegnelse på reparasjon, drift og vedlikehold.

De to nye maskinene stiller i omtrent samme kraftklasse som andre proff-maskiner i 125 mm-klassen. I den ene enden en skive som drives av en børsteløs motor på 750 W, i den andre enden et 18V/20V batteri. Utformingen sies å være bra for balansen og arbeidsergonomien.

– Når vi utvikler produkter, har vi alltid fokus på maksimal ytelse kombinert med optimal ergonomi og sikkerhet for brukeren. Også våre to nye vinkelslipere CP8345 og CP8350. De er praktiske å jobbe med, og tåler også regelmessig og langvarig bruk, sier nordisk salgssjef Peter B Nilsson hos Chicago Pneumatic Nordic.

Håndtak i vinkel

CP8345 produktbilde
Håndtaket står i 20 graders vinkel på CP8345 og CP8350. Nye vinkelslipere på batteri fra Chicago Pneumatic.

Beskyttelsesdekselet roteres til riktig arbeidsvinkel, verktøyfritt og ved å trykke på en knapp. Maskinene har en “paddle”-bryter og sikkerhetssperre i front. Dersom operatøren skulle miste taket på maskinen vil den kutte og stoppe skiva raskt.

Håndtaket kan som på andre vinkelslipere monteres på både høyre og venstre side. Det er ikke fullt så vanlig at håndtaket står i en 20 graders vinkel mot maskinen.

– Vinkelen forbedrer både komforten og presisjonen ved kapping og sliping. Batteriets plassering gjør også at vinkelsliperen kan brukes i en minimal vinkel mot arbeidsstykket, sier CP i pressemeldingen om de to maskinene.

CP8345 og CP8350 vinkelslipere

CP8345 og CP8350 leveres i sett med to 20V batterier på 4 Ah eller 6 Ah, batterilader, og spennøkkel pakket i en myk bag. Batteriene er CPs egne, og er ikke kompatible med maskiner fra andre merker.

Dette er ikke billigprodukter. Regn med i overkant av 5 000 kroner eks mva for nevnte sett. I Norge forhandles CP av NTT AS (Trykkluft og verktøyteknikk) og Rodin & Co AS, får vi opplyst fra importøren.

Etter publisering har vi fått vite at også CP kan kjøpes hos Swedol og på alle Tess servicesentre.

  • Hva: To nye vinkelslipere, Chicago Pneumatic CP8345 og CP8350. 115 og 125 mm skive.
  • Pris: 5000-5500 eks mva, sett med to batterier og lader i bag
  • Hvor: NTT AS og Rodin & Co AS

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)