Nyheter

To nye Avant kompaktlastere

En grønn og liten knott som tror den er en stor maskin. Avant har lansert to nye kompaktlastere. De kommer til “overalt”, har 26 hk dieselmotor og leverer hydraulikk til det meste av redskap. Hvor mye hydraulikk? Se her.

Hva er det: Avant 645i og 650i, kompaktlastere med Kubota 26 hk dieselmotor.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Felleskjøpet.

English summary: Avant Tecno introduces two new loader models in its 600 series. Avant 645i and 650i are the most powerful loaders in their size class in the world, Avant claims. The dimensions and lifting power of the new machines are in the same range with the previous 600 series models, but the engine is now new. – Other loader manufacturers do not have nearly as efficient machines in the same size range, Avant says.
The current EU Stage V emission standard for diesel engines in non-road mobile machinery requires a . Avant is happy to say it is the first manufacturer to bring stage V with loaders in this size class to the market with catalytic converter and a particulate filter – even if some users would argue that is not a good thing…

– De omtales som den perfekte kombinasjon av kraft og smidighet. Nå utvides 600-serien fra finske Avant med to nye modeller, spesielt utviklet for proff- og entreprenørkunden.

Det sier Felleskjøpet i en pressemelding om siste nytt fra den finske kompaktlasterprodusenten Avant. Fra 200-serien og opp til de største arbeidshestene i 800-serien har Avant utviklet kompaktlastere til mange slags store og små oppgaver. Den finske produsenten har også en elektrisk kompaktlaster på menyen.

Avant 600 kompaktlastere

Avant 600-serien er allrounderen i modellrekka, og det er denne som nå har fått en utvidelse med de nye modellene 645i og 650i. Elektriske? Niks, dette er småmaskiner med god, gammeldags dieseldrift.

– Dette er to kompakte maskiner med høy effekt. Det er den mest kompakte lasteren med motoreffekt på over 26 hestekrefter og steg 5 motor, sier Felleskjøpet. Her finner du produsentens egen pressemelding (på engelsk), etter lanseringen 3. mai.

Maskinene har proff- og entreprenørkunden som sin hovedmålgruppe.

Avant 650i kompaktlaster med GT hytte
Avant 650i kompaktlaster. Her med GT hytte. (Foto: Produsenten)

Avant 650i og 645i – med høy hydraulikkapasitet

– Med høy hydraulikkapasitet kan de nye modellene drive omtrent alt av det som finnes blant over 200 Avant-redskaper. De nye modellene har dimensjonene og løftekraften til 600-serien. Med Kubota sin V1505CRT-motor oppfylles de strengeste gjeldende utslippskrav i tillegg til at man oppnår bedre drivstofføkonomi. Enkelt sagt høy ytelse i kompakt størrelse, sier produktsjef Syed Jawad Shah i Felleskjøpet.

Felleskjøpet er forhandler for Avant i Norge.

De to nye modellene har en nykonstruert ramme som er kun 40 millimeter lengre enn de eksisterende modellene i 600-serie. Karosseriet er nytt, og nykommerne leveres med en større drivstofftank på 40 liter.

Løfter 1190 kg med teleskopbom

645i- og 650i-modellene har den samme teleskopiske bommen og en løftekapasitet på 1190 kilo som resten av 600-serien.

Nye 645i og 650i har et multifunksjonsdisplay som gir brukeren all informasjon, inkludert oljemengde og serviceinformasjon på ett og samme sted. Modellene vil kunne leveres med ROPS (veltebeskyttelsesstruktur uten hytte), L- eller GT-hytte. Sistnevnte hytte er montert på 600-serien akkurat som på storesøsknene i 800-serien. Eneste forskjell er at GT-hytta på 600-serien ikke er montert på gummidempere, noe som gjør det mulig å holde en lav takhøyde.

Air condition er også tilgjengelig i GT-hytta.

Kan sees på Vei og Anlegg-messa

Den finske produsenten trekker også fram at de nye modellene har lav egenvekt. Dermed er det lette å transportere, og de er lette og følsomme mot underlaget.

Produktsjefen i Felleskjøpet har også en liten nyhet.

– Vi får en av de nye modellene i 600-serien med oss på standen vår under Vei og Anlegg-messa på Lillestrøm 11.-14. mai. Produksjon av de nye modellene vil starte til høsten, sier Syed Jawad Shah.

En kompaktlaster er en smidig, enkel, allsidig og effektiv maskin. Kompaktlasteren er et godt redskap til en rekke store og små oppgaver.

– Konstruksjonen av det unike rammestyrte chassiset hos Avant har gjort dette til en svært populær maskin i sin klasse. Kompaktlasterne er veldig stabile, og svinger lett uten å ødelegge ømfintlige overflater. Den kommer til nær sagt overalt, og er samtdiig sterk nok til oppgaver du ellers ville brukt større maskiner til, sier Felleskjøpet i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)