Nyheter

To nye 18V spikerpistoler fra Hitachi

Nå er Hitachi på vei ut med 18V spikerpistoler for tømrere. Kommer i 21 og 34 graders versjon.

I høst kom Hitachi ut med dykkert- og minidykkertpistol på 18V batteri. Nå rulles de store kanonene ut. Nærmere bestemt spikerpistoler for båndet spiker opptil 90 mm. Nå i januar lanserer Hitachi Powertools Norge spikerpistolen NR 1890. Den kommer i to versjoner:

  • 21 grader DBRL – for plastbåndet spiker
  • 34 grader DBCL – for papirbåndet spiker

Begge versjoner tar spiker med tråddiameter 2,8-3,3 mm, i lengder 50-90 mm. De er nokså like i fysiske mål, med 21-gradersvarianten ørlite grann større og oppgitt 100 gram tyngre.

700 skudd

NR1890 drives som seg hør og bør av en børsteløs motor. Hitachi Powertools oppgir på begge pistolene at de skal greie 700 skudd på én lading med 5,0 Ah batteri, uten å angi nærmere under hvilke forhold det tallet er målt. Maskinene kan bruke alle Hitachi 18V slidebatterier.

Les også: Hikoki – verdens nye verktøymerke

Hitachi Powertools Norge lover stabil ytelse uansett temperatur. Lading må foregå i rom eller container med varmegrader (0-40 grader). Mer om batteriverktøy i kulde her. Begge pistolene har valg mellom singel- eller serieskudd, justerbart innslag og verktøyfri dybdejustering. Beltekrok og innebygget LED-lys er høvelige – og selvfølgelige – hjelpemidler.

De batteridrevne pistolene krever – i motsetning til gassdrevne – ikke regelmessig vedlikehold, opplyser Hitachi.

Air Spring

Hitachi NR1890 på batteri er i konstruksjon og virkemåte faktisk ikke så langt unna sine luftdrevne søsken. Spikeren avfyres nemlig med luft. Men i stedet for luft levert gjennom en slange (som ofte er i veien) kommer denne luften fra en innebygget sylinder.

Motoren i pistolen driver stempelet som presser sammen luften i denne sylinderen. Når man trykker på avtrekkeren slippes luften, stempelet får det fryktelig travelt og slår spikeren inn i målet.

Hitachi kaller dette systemet for Air Spring drive system. Det brukes i både de tidligere nevnte dykkert- og minidykkertpistolene og i disse nye spikerpistolene.

Andre elektriske systemer baserer seg på et svinghjul, og dermed en motor som må gå mer kontinuerlig.

Hitachi NR1890 DBRL og DBCL spikerpistol

Hitachi NR1890 spikerpistol hos forhandler.
Hitachi NR1890 spikerpistol hos forhandler. Både sett og solo leveres i HSC-koffert.

Pris? Rett under 5500 i “naken” versjon, og 7500 for sett med batteri og lader. Veiledende pris, eks mva.

Begge deler leveres i den praktiske HSC kofferten.

Hitachi Powertools har for øvrig ikke sendt ut noen pressemelding om disse nye spikerpistolene. Men de er oppført på produktsiden på nettsiden deres, og det bekreftes fra “velinformert hold” (dvs en sentral Hitachi-forhandler) at pistolene er tilgjengelig for salg nå.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)