Nyheter

Røreverk og mørtelblander på batteri

Ny mikser til maling, mørtel, flislim og sånt? Nå kan du lage også større blandinger med batterimaskin. Dewalt kommer med Flexvolt DCD240 tohånds batteridreven mikser. Men Metabo kom først – og er billigere.

[pro_ad_display_adzone id="3102"]

Tekst: Jørn Søderholm

Du skal røre opp en diger pøs maling. Eller blande en pøs flislim, mørtel eller betong. Eller hva annet du kan tenkes å bruke et røreverk til. Årntli røreverk, altså.

En størrelse eller fem over visp i skrumaskin, men ikke så store mengder at du må over på tvangsblander eller annen trommelblander.

Tohånds mørtelblander

Skikkelig, tohånds mørtelblander, altså. Alternativene er mange. Både proffverktøy og enklere saker til noen hundrelapper. Alle elektriske, drevet med strøm fra nettet gjennom den hersens kabelen. Nå har de første batteridrevne tohånds blanderne sett dagens lys.

Dewalt DCD240 blander.
Dewalt DCD240 blander, for én eller to hender.

– Enkelt og effektivt å håndtere alle krevende blandingsjobber som kan oppstå på en byggeplass. Deriblant maling, betong eller mørtel, sier Dewalt i en pressemelding om nye Dewalt XR Flexvolt DCD240.

9 Ah Flexvolt superbatteri

Det er en rugg av en blandemaskin, med en 1600 Watt motor – børsteløs, naturligvis – et sted under plastskallet. Den kan kjøres på fem hastigheter, fra 225 til 725 o/min. Start, stopp og turtallsendringer foregår mykt og forsiktig, for å unngå ukontrollerte utslag og søl. En sikkerhetsbryter hindrer utilsiktet oppstart.

Dewalts nye 9Ah Flexvolt superbatteri er godt egnet til en maskin som dette. Om utformingen sies det tre ting:
1. Ergonomisk og komfortabel. Mange blandinger kan gjøres før armene blir slitne.
2. God balanse.
3. Lav vekt og kompakt størrelse. Kan også brukes med bare én hånd.

Det siste er jo greit for de som er rammet av den moderne sykdommen der mobilen ser ut til å ha grodd fast i håndflaten…

M14 gjenget redskapsfeste

Redskapsfestet på maskinen er et standard M14 gjenget. Det vil si at man kan bruke en hvilken som helst M14-gjenget blandevisp. Èn visp følger med når man kjøper maskinen.

Veiledende pris er litt over 4 000 kroner, eks mva. Det gjelder kun maskin, uten batteri og lader. Sett med maskin, lader og to av de fete 9Ah batteriene ligger på rundt 9300 eks mva.

Metabo RW 18 LTX 120
Metabo RW 18 LTX 120 var den første (?) tohåndsblanderen på batteri.

I pressemeldingen hevder Dewalt at dette er den første maskinen i sitt slag. Sorry, Dewalt. Dere kommer for sent til det. Metabo kom før Dewalt, med modellen RW 18 LTX 120. En batteridrevet tohåndsblander med sånn cirka samme prestasjoner. Prisen på den starter på rett under 3 000 kroner eks mva, for maskin uten batteri og lader.

Tips gjerne om du vet om andre batteridrevne maskiner av samme type.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button