Nyheter

Tømrer løste fugetrøbbel for håndverkere

Fugemasse i kaldt vær kan være et strev. Tømrer Marius Jakobsen (28) har kjent det på kroppen, og laget en løsning. Nå lanseres en batteridrevet varmer til fugemassepatroner.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Softwork fugevarmer, batteridrevet varmer til fugemassepatroner
Hva koster det: Kr 995 inkl mva
Hvor kjøpes det: Løvdals Trevare, eller hos produsenten.

English summary: Using cartidge based sealant in cold weather can be time consuming and bothersome. Norwegian carpenter has developed a solution: Softwork battery-powered cartridge heater. Manufacturer´s website

Det norske klimaet med kjølige perioder er ikke alltid optimalt for håndverkere og andre som bruker fugemasse utendørs eller i rom uten oppvarming. Den blir hard og kald. Å presse massen ut gjennom den altfor tynne spissen på patronen tar tid og sliter på senene.

Tømrer Marius Jakobsen (28) fra Åmli i Aust-Agder har – som mange andre håndverkere – stadig problemer med å bruke fugemasse i kalde årstider.

– Jeg gjorde meg noen erfaringer ute på jobb og fant fort ut at andre har det samme problemet. I både min egen og andre bransjer, sier Jakobsen i en pressemelding.

Lanserer Softwork fugevarmer

Han gjør nå gründer av seg, med en egenutviklet løsning på problemet: En batteridrevet fugevarmer. Eller fugemassevarmer, om vi kan drive litt språklig pirking et øyeblikk.

Fugepistol med Softwork fugevarmer
Softwork fugevarmer, gjør fugemasse mykere i kaldt vær. (Foto: Tonje Jakobsen)

En “genser” som træs over patron og pistol. “Genseren” har en innebygget batteridrevet varmefunksjon som sørger for å holde temperaturen i fugemassen på et medgjørlig nivå.

– Jeg møtte nylig “sinnasnekkeren” Otto Robsam. Han har stor tro på produktet, fordi han kjenner seg igjen i problemet. Det er alltid godt å få bekreftet av andre i bransjen», sier Marius i pressemeldingen.

Lang prosess

Marius Jakobsen får støtte av “Sinnasnekkern” Otto Robsahm. (Foto: Tonje Jakobsen)

Produktet kan virke enkelt, men veien til ferdig produkt har vært lang. Hele produktutviklingen har tatt over tre år.

– Hadde jeg visst hvor mye arbeid som kreves for å få frem et produkt, hadde jeg nok tenkt meg om to ganger, sier den unge gründeren.

– Angrer du?

– Nei. Nå derimot føler jeg det var verdt det. Hverdagen vil bli mye enklere for oss håndverkere med fugevarmeren, sier han.

Krever tid og penger

Svein Løvdal – kjent fra Løvdal Trevare – så potensialet i produktet og gikk inn som investor. Hans bidrag med kunnskap, erfaring og finansiell støtte var avgjørende for at prosjektet nå er i mål.

Pågang Næringshage har vært med siden oppstart og underveis koblet på Innoventus Sør. Innovasjon Norge og Regionalt næringsfond Østre Agder har også vært viktige for finansieringen, opplyses det i pressemeldingen.

Norsk design produsert i Kina

Softwork fugevarmer.

Alt ved fugevarmeren er utviklet av håndverkeren selv. Produksjonen foregår i Kina.

– Jeg har besøkt fabrikken i Kina flere ganger og sikret at kvaliteten holder den standarden fugevarmeren må ha. Underveis har jeg lært mye, både som håndverker og gründer, sier Jakobsen.

Han er svært spent på mottakelsen i etterkant av lanseringen på Bygg Reis Deg-messen nå i oktober. De første ordrene er allerede på plass, men det er ikke rom for å senke skuldrene ennå. Opphavsmannen peker på støtte fra familien som en viktig faktor i en sånn utviklingsprosess.

– Svært viktig! Ikke minst det kona sa da det sto på som verst: “Husk å ha det litt gøy på veien”, sier Marius Jakobsen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)