Nyheter

Tre nye Bosch varmluftverktøy

Se, et nytt elektroverktøy – med ledning! Tre stykker, faktisk. Bosch kommer straks med tre nye varmluftsverktøy til proffbruk. To pistoler og én stav, med opptil 2300 Watt, 650 grader og inntil 500 liter luft pr minutt.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Tre nye Bosch GHG varmluftpistoler
Hvor kjøpes det: Hos Bosch forhandlere
Hva koster det: 1500-1800 + mva.

Varmluftpistoler er så mangt. Milwaukee fikk mye oppmerksomhet her da de kom ut med en batteridrevet varmluftspistol. Nå er det Bosch som lanserer nyheter på det området.

Bosch GHG varmluft

Tre stykker, faktisk. To i pistolform og én varmluftsstav som skal være spesielt egnet for sveising av gulvbelegg. Dette er verktøy som får strømmen gjennom ledning, ikke fra batteri.

  • GHG 20-63 (pistol)
  • GHG 23-66 (pistol)
  • GHG 20-60 (stav)

Alle erstatter tidligere modeller av noenlunde sammen type, men med en bedre luftføring som skal gi 30 prosent lengre levetid sammenlignet med forgjengerne.

– Med lav vekt og nytt ergonomisk design er maskinene også enda mer behagelige å bruke, sies det i en pressemelding.

GHG-modellene kommer med flust av tilbehør, blant annet glassmunnstykke, flatmunnstykke, reduksjons- og reflektordyse, et sveisemunnstykke og forskjellige krympeslanger.

Bosch GHG 20-63 varmluftpistol.
Bosch GHG 20-63 varmluftpistol. (Foto: Produsenten)

Allrounderen GHG 20-63 Professional

GHG 20-63 Professional drar 2 000 watt og leverer en driftstemperatur på maksimalt 630 grader. Luftmengden kan tilpasses i tre trinn fra 150 til 500 liter per minutt, og temperaturen stilles inn digitalt i trinn på 10 grader. Verdiene kan enkelt leses av på et 1,4″ LCD-display.

Dersom varmeelementet blir for varmt, kobles det automatisk ut og kjøles ned ved at blåseinnretningen går videre. Det skal forlenge pistolens levetid.

Bosch GHG 23-66 varmluftpistol.
Bosch GHG 23-66 varmluftpistol. (Foto: Produsenten)

“Varmekanonen” GHG 23-66 Professional

GHG 23-66 Professional er den største av de tre. Den drar 2 300 watt og leverer en driftstemperatur på inntil 650 grader.

Også her stilles temperaturen digitalt. Luftstrøm er variabel i ti trinn mellom 150 og 500 liter per minutt. Verktøyet egner seg spesielt godt for krevende arbeid som sveising av plast, folie og takmembran.

– Visuell kontroll av temperatur og luftstrøm gir maksimal presisjon, og sørger for at sensitive materialer kan smeltes uten å brenne, sier Bosch.

Maskinen har fire regulerbare programmer. Også her kobles varmeelementet automatisk ut ved overoppheting.

Bosch GHG 20-60 varmestav.
Bosch GHG 20-60 varmestav. (Foto: Produsenten)

Varmestaven GHG 20-60 Professional

GHG 20-60 har en stavform som gjør det mulig å jobbe helt inntil arbeidsemnet. Det er særlig praktisk ved sveising av PVC- og linoleumsgulv. Også vanskelig tilgjengelige steder kan nås uten problemer med denne.

GHG 20-60 drar som sin pistolbroder 2 000 watt, og leverer en driftstemperatur på maksimalt 630 grader. Verktøyet har to luftstrømnivåer (150-300 / 300-500 l/min) og ni temperaturnivåer som stilles inn via et innstillingshjul.

Alle de tre variantene kommer til forhandlerne i midten av august. Prisene ligger mellom snaut 1500 og rett under 1800, veiledende eks mva.

Hva er det: Tre nye Bosch GHG varmluftpistoler
Hvor kjøpes det: Hos Bosch forhandlere
Hva koster det: 1500-1800 + mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)