Nyheter

Energisk, atletisk og vanntett

Tre forskjellige nye Solid Gear vernesko. Èn er super-komfy, den andre atletisk (?) og den tredje er vanntett og puster i alle retninger.

Tekst: Jørn Søderholm

I løpet av en ukes tid har det plinget inn tre meldinger om nye vernesko fra Solid Gear. Alle tre er lave sko til bruk i sommertemperatur, med nokså forskjellige i bruksområder.

De tre gir er også en aldri så liten oppvisning i håndverket reklametekster, der den ene er mer oppfinnsom enn den andre i PR-språket.

Solid Gear Vent vernesko
Solid Gear Vent vernesko. (Foto: Produsenten)

Vent – den komfortable

Vent er Solid Gear sin fjerde moderne vernesko med det de kaller Infinity teknologien, som skal sikre god demping og komfort. I pressemeldingen lover de at skoen skal gi mer energi på jobben:

– Vent gir optimal demping. Desto mer energi du gir, jo mer får du tilbake. Ved å kombinere to teknikker med fokus på komfort og demping kan vi nå tilby en vernesko som faktisk gir deg mer energi på jobb, sier Johan Hult i pressemeldingen om Solid Gear Vent.

Hult er grunnlegger av merket Solid Gear, som sammen med blant annet Snickers Workwear er en del av Hultafors-sortimentet.

Verneskoen Solid Gear Vent har en luftig overdel i mesh (netting) og Cordura og en sklisikker yttersåle i gummi. Derimellom blant annet en todelt mellomsåle med demping og stabilitet. Ikkeno´spikertråkk her, med andre ord. Tærne beskyttes av en “Nano” tåhette som er sterkere enn glassfiber, og både lettere og tynnere enn andre ikke-metalliske tåhetter.

Bruksområde: Logistikk- og servicefunksjoner. Gjerne for folk som er konstant på beina.

Solid Gear Haze vernesko.
Solid Gear Haze vernesko. (Foto: Produsenten)

Haze – den atletiske

Jo, det er det de fokuserer på i pressemeldingen. Atletisk. Høyteknologisk og utpreget atletisk, faktisk.

– Haze tar vernesko til et helt nytt atletisk nivå. Vi har utviklet de atletiske egenskapene enda mer. Aldri før har en vernesko hatt så mange atletiske egenskaper, sier Solid Gear-grunnlegger Johan Hult om denne.

Akkurat hva dette atletiske består i får vi la være opp til din egen kreative tolkning.

Overdelen av skoen er laget sømløst, i en slags strikketeknologi. Det gir god lufting og passform, og altså dette atletiske utseendet. Strikketeknologien gjør det mulig gjøre materialet tykkere der det trengs styrke.

Sålen har den samme Nano tåhetta og såle med Infinity demping som broder Vent. Begge har også den samme Boa hurtiglåsingen, der skoen “snøres” med å vri på et hjul oppå foten.

Også Haze er en vernesko uten spikertråkk, og er egnet til folk som går, løper, hopper, spretter og rusler rundt i diverse logistikk- og servicefunksjoner.

Solid Gear One GTX vanntett vernesko.
Solid Gear One GTX vanntett vernesko. (Foto: Produsenten)

One GTX – den vanntette

Her har ordsnekkeren i markedsavdelingen forsynt seg godt i utvalget av positivt ladde signalord. Se bare bare på denne innledningen:

“Solid Gear, utvikler av vernesko, lanserer neste generasjon vanntett vernesko, ONE GTX, ved å bruke GORE-TEX® SURROUND® teknologi. Solid Gear fortsetter å utvikle moderne vernesko.”

To korte setninger der (nesten) hvert eneste av de 25 ordene formelig drypper av symboltyngde, positive konnotasjoner og søkemotoroptimalisering. Det korte avsnittet kunne vippet en litt sårbar og sliten norsklærer over kanten, og fått ham/henne til å bryte sammen og kjøre den røde Bic-penna ned i skriveblokka med såre hulk.

Det saklige innholdet bak alle ordene kan oppsummeres med kun to av dem: Vanntett vernesko.

One GTX har den samme strikkede StarKnit overdelen som atletiske Haze og den samme Nano tåhetta og Boa hurtiglåsingen som Haze og Vent. Den vanntette One GTX er i tillegg gjort vanntett med Gore Tex “Surround” teknologi. Herunder en såle som leder varme og fuktighet ned gjennom sålen ut gjennom spesialdesignede åpninger på siden.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)