Nyheter

Trekker 500 tonn med elektrisk Ford F-150

Elektriske nyttebiler er for små og puslete, sa du? Sjekk hva US Ford holder på med om dagen. Elektrisk Ford F-150 pickup trekker et godstog på 500 000 kilo. Det ser til og med lett ut.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Elektrisk Ford F-150 prototype.
Hva koster det: Sykt mye. (Foreløpig)
Hvor kjøpes det: Nei.

English: Heavy duty EV coming up. Ford demonstrates power in a development prototype of the all electric F-150 pickup. One million pounds on first attemt, 1,25 mill pounds in the next attempt.

Sjekk videoen nedenfor. Her trekker prototypen på den nye helelektriske pickupen Ford F-150 en vekt på mer enn 450 000 kilo. På første forsøk.

Ti godsvogner med 42 pickuper

Det er tomvekten på ti to-etasjes godsvogner for biltransport på jernbane. Deretter lastes de ti godsvognene med 42 bensindrevne Ford F-150, før batteribilen trekker hele greia det samme stykket på nytt. Nesten like “lett”.

Ti to-etasjes godsvogner fylt opp med 42 Ford F-150 pickuper ble dratt av den nye elektriske prototypen av det som er USAs mest solgte pickup gjennom tidene.

Vekten på lasten var mer enn en million pund (450 000 kilo) i første forsøk. Inkludert de 42 bilene veier toget 1,25 millioner pund, som omregnes til drøyt 566 000 kilo.

Ford F-150 har gjennom år og generasjoner vært verdens mest solgte bil. Ford Motor Company har bekreftet at det kommer en helelektrisk utgave av F-150. Det er en av prototypene i det prosjektet vi ser i videoen. Lanseringstidspunkt sies det ikkeno´om. En F-150 Hybrid er sagt å komme for salg neste år.

Flere elektriske kommer

Elektrisk Ford F-150 coming up.
Elektrisk Ford F-150 coming up. (Foto: Leverandøren)

– Begge de elektrifiserte modellene vil ha akkurat den samme kapasiteten, påliteligheten og fleksibiliteten som F-150-kundene forventer av sine pickuper, lover Ford i en pressemelding.

Det er for øvrig flere helelektriske modeller på vei derfra. I 2020 kommer en helelektrisk Mustang-inspirert SUV med en rekordrekkevidde på opptil hele 600 km etter den nye og strenge målemetoden WLTP.

En helelektrisk variant av varebilen Ford Transit 2-tonn blir også lansert i 2021. Fords investering på over 100 milliarder i elektrifisering innebærer lansering av en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volt hybrid, hybrid og ladbar hybrid til helelektrisk.

De kommer til å leveres side om side med bensin og dieselmotorer.

Verktøy 24 mener

Jadda. Her snakker vi elbil. Denne kommer til å se bra ut med Verktøy 24-profilering. Bare synd med all ventetida.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)