Nye Essve Programa Plus

Tryggere karm-montering

Ny Essve-skrue gjør det enklere og raskere å montere dører og vinduer. Uten at karmen eller skruehylsa sprekker. Se hvorfor.

Har du opplevd sprekker eller flising i karmen ved montering av dør eller vindu? Det er et problem såpass stort at Essve har jobbet seriøst med det, i samarbeid med håndverkere.

Resultatet er en forbedret versjon av den gode, gamle Programa karmskruen. Visste du forresten at den har hele 50 år på baken?

Nykommeren har fått etternavnet Plus.

Uten flis og sprekk

– Programa Plus gjør det enklere og raskere for håndverkere å montere dører og vinduer uten at karmen fliser opp eller sprekker, sier markedssjef Silje Netskar i Essve.

Sterkere og penere

Ifølge Netskar er det særlig fire fordeler med nye Programa Plus. Det meste av utviklingen har med hylsa å gjøre.

  1. Hele skruen sterkere enn orginalen, Programa Classic.
  2. Hylsa på den nye skruen er rund og har utvendige gjenger. Det reduserer risikoen for overtrekking.
  3. Hylsa er laget i et tykkere materiale enn forgjengeren, og dermed mindre utsatt for sprekker.
  4. Hylsa har fire skjærespor innfelt i gjengene. Ved å skjære seg vei innover i treverket og kutte fiberne  reduseres spenningen i materialet. Det gjør gjør at inngangshullet blir pent, samtidig som det er enklere å skru hylsa inn i karmen uten at det oppstår sprekker. Etter samme prinsipp som når du borer før du skrur i treverk.

I denne videoen forklares det nærmere. (Artikkelen fortsetter som vanlig under videoen)

Hylse og skrue i ett

Programa Plus består som “gamlingen” Programa Classic av karmhylse og skrue i ett. Det gjør monteringen raskere og enklere, med mindre kludder.

Skruen finnes i tre ulike lengder. Det gir et høvelig utvalg “våpen” i kampen mot f.eks. ulike bredder på spaltene rundt karmen.

Programa Plus skal kunne brukes til montering av alle slags dører i det meste av bygg. Ytterdører, innerdører, vinduer, glasspartier. I veggmaterialer som stein, betong, lettbetong, tre, tegl eller Leca. Det spiller ingen rolle.

– Perfekt i gamle hus

Byggets alder er også irrelevant.

– Programa Plus er perfekt til å montere nye vinduer i gamle hus. Hvis du i tillegg bruker Programa Karmfix blir det enda enklere å montere og etterjustere, sier Netskar. Jeg gleder meg allerede til neste dør- eller vindusmontering, og få anledning til å prøve ut hvor godt kartet stemmer med terrenget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.