Nyheter

VA-messe i fire byer

Er du involvert i VA eller PE-sveising? I mars arrangeres en VA-messe som reiser på turné i fire byer. Se om den stopper i nærheten av deg.

Hva er det: VA-messene, en omreisende fagmesse for fagfolk i kommuner, entreprenører, grossister, faghandel og konsulenter.
Hva koster det: Som besøkende? Ingenting. Påmelding her.
Hvor er det: Kristiansand, Bergen, Oslo og Trondheim.

English summary: VA-messene is a mobile tradefair for proffessional craftspeople within the norwegian water and sewer industry. Stopping in four norwegian cities in March 2023.

– I mars reiser Norges ledende VA-leverandører igjen på messe i Kristiansand, Bergen, Oslo og Trondheim for å møte interessenter og vise frem de siste nyhetene på VA markedet.

Det sier VA- og VVS produsentene VVP, som er arrangør av messen.

Har det noe som helst med verktøy å gjøre?

Ja. Kommer til det litt lenger ned. Slapp av.

Med på årets messeturné er også Sjur Tveite, daglig leder for Nasjonalt senter for vanninfrastruktur.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Vannsenteret på Ås

Mange som jobber med eller i nærheten av den norske VA-bransjen har fått med seg at senteret er under etablering på Ås, sør for Oslo. Det blir et lenge etterlengtet opplærings- og kompetansesenter for vannbransjen.

Vann- og avløpsbransjen er virkelig stedet å være for folk som ønsker arbeid i årene framover. Norge står – av flere årsaker – foran en formidabel oppgradering av VA-infrastrukturen i landets kommuner.

Med utfordringene bransjen står foran skal det nye vannsenteret være et sted for opplæring, forskning, utvikling og utprøving av framtidens vanninfrastruktur, med fokus på ledningsteknologi og etterslep knyttet til investeringer og vedlikehold.

– VA-infrastruktur og bygg for opplæring, demonstrasjoner og uttesting er nå under etablering på Ås. Det klargjøres for de første leveransene fra senteret over sommeren og vi ser derfor stor nytte i å delta på årets VA messer. Her møter vi sentrale brukere fra kommunene og leverandørsiden. Jeg ser fram til å gi en rykende fersk oppdatering under seminaret, sier Sjur Tveite.

Geir Sogge Johnsen - Basal
Geir Sogge Johnsen, administrerende direktør i Basal. (Foto: Jørn Søderholm)

Basal betongrør og -kummer

VA Messene har som målsetning å være en mest mulig komplett messe for de besøkende – derfor åpnet VVP i år også for utstillere som ikke er medlem av VVP.

Basal benyttet muligheten, og heiv seg på sammen med sine mer enn 20 produsenter og utsalgssteder av betongrør og -kummer.

Basal er også en betydelig bidragsyter til nevnte kompetansesenter på Ås.

– Det er første gang Basal med våre eiere deltar på VA messene. Vi har mye spennende på gang som vi ønsker å vise frem. På denne arenaen får vi møte både leverandører, samarbeidspartnere, kunder, byggherrer og andre aktører. Det er en fin arena for å diskutere løsninger og konsepter som fremmer trygge, driftssikre og miljøvennlige VA-løsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Geir Sogge Johnsen i Basal.

VA-messene

Han trekker også frem at Nasjonalt senter for vanninfrastruktur er viktig for å belyse og øke kompetansen på drift og vedlikehold på det betydningsfulle VA-nettet.

Andre nye utstillere i år er Olimb Rørfornying, KZ handels, Lobe og Holte. Det står også flere seminar med lokal forankring på årets program, herunder fra Drammen kommune, Sweco og Kristiansand kommune. De tar for seg dagsaktuelle tema for bransjen.

Som fagmesse innen VA-bransjen har også verktøy en naturlig rolle her, i en mer spisset nisje enn man ser på mange andre messer. Blant utstillerne finner vi blant andre GPA og Georg Fischer (GF), som er store på verktøy for plastsveis. Her er det også flere spesialleverandører av utstyr innen VA, blant annet for måling og overvåking.

Bottom line: Hvis du jobber i eller i nærheten av VA-bransjen, så vil du med grei sikkerhet ha nytte av en tur innom en av disse messene.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)