Nyheter

Vannkoker på Makita batteri

Nudler til lunsj? En av årets nyheter fra Makita er…. en vannkoker på 2x18V batteri. Med den blir du sjef i spisebrakka og på campingtur i helgen. Sjekk hvor mye vann den kan koke opp før batteriene må lades.

Hva er det: Makita DKT360Z – 0,8 liters vannkoker på 2x18V batteri
Hva koster det: Fra ca kr 1850 (observert på nett)
Hvor kjøpes det: Hos gode Makita forhandlere

English summary: Noodles or field ration for lunch? This is one of this year´s news from Makita: DKT360 cordless kettle / water boiler. This will probably make you new friends at lunch and on camping trips in the weekend.

– Denne MÅ du ha!

Det sa Makita Norge i en Facebookpost tilbake i januar om sin siste nyhet: DKT360Z. En vannkoker, av alle ting.

Makita DKT360 vannkoker

Den har en kapasitet på 0,8 liter, og bruker ca åtte minutter på å koke opp vannet. Energien får den fra to standard 18V Makita LXT batterier.

Energiinnholdet i 6Ah batterier holder til to oppkokinger. Eller sagt på en annen måte: Med to fullt ladede 6Ah batterier kan du koke opp 1,6 liter kaldt vann fra springen før de må lades. Om det er lite eller mye får være opp til den enkelte å vurdere, for det er meg bekjent ingen tilsvararende produkter å sammeligne energiforbruket med.

Prisen ligger i underkant av 2000 kroner, uten batteri og lader. Z-en i modellbetegnelsen betyr at det er et produkt uten batteri.

Pris og nytte

Også der får du vurdere selv om det er lite eller mye. Den tar nok en nokså fremskutt posisjon på ønskelista hos mange Makita-entusiaster, og man kan greit se for seg at en trådløs vannkoker kan fremstå nyttig også for andre.

Vannkokeren består av en isolert vannmugge og en separat base med bærehåndtak, batteri og styring. Baseenheten må stå i vater på et plant underlag, ellers virker ikke kokeren. Fra før har Makita også en batteridrevet kaffetrakter. Den nye vannkokeren kommer i tillegg til denne.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)