Nyheter

“Vateret fra Helvete” har fått en lillebror

Hultafors MST 180 er et av det mest følsomme vaterne på markedet. Nå kommer det i en kortere variant. Lettere å håndtere, men like nådeløst presist. “Vateret fra Helvete” har fått en lillebror.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Hultafors MST 75 vater
Hva koster det: Veil kr 1985
Hvor kjøpes det: Hos Hultafors forhandlere.

English summary: Hultafors MST is one of the most precise levels on the market. No “just about”. Either you are level – or you´re off. I´ve previously written about the MST 180. Now Hultafors has released a shorter and more handling-friendly version. It´s shorter, but just as precise. Ruthlessly precise…

MST er Hultafors sitt kraftigste og mest følsomme vater. Nå lanseres en kortere og mer letthåndterlig versjon som supplement til den populære MST 180.

Her på Verktøy 24 har vi skrevet om MST 180 tidligere, her og her. Et presist vater har både fordeler og utfordringer i den presisjonen. Man kommer seg raskt og nøyaktig i vater og lodd, men det krever også at brukeren er nøyaktig.

En leser kalte det “vateret fra helvete” i en kommentar, med henvisning til presisjonen og nøyaktighetskravet.

MST vater med stor presisjon

Hultafors MST 75. Profilen har hull til å skru på veggen.

Begge versjonene tilbyr høyeste presisjon ved for eksempel justering av dører eller vinduer.

– MST er et robust vater utviklet for arbeid som krever høy følsomhet. For eksempel ved montering av dører, vinduer og kjøkkenskap, sier produktutviklingssjef Per Eriksson i en pressemelding fra Hultafors.

Modellen er nå tilgjengelig i to lengder, 180 og 75. Den kortere versjonen, MST 75, er lett, enkel å bære. Dermed sies den å være deell for bruk på rammer til dører, vinduer og innsiden av kjøkkenskap.

MST 180, har tre libeller mens den korte har to.

Uknuselige libeller

Det nye MST 75 vateret har uknuselige blokklibeller som er UV-bestandige, tåler temperaturendringer. De har en +30% forstørrelses-effekt og selvlysende reflektor for enklere avlesning. Væsken i libellen er en farget oljeblanding med lav viskositet som tåler temperaturendringer, ultrafiolett lys og statisk elektrisitet.

MST 75 er like presist som storebror MST 180

– En annen finesse er hullene i profilen som forenkler å henge opp kjøkkenskap. Du skrur helt enkelt fast MST vateret på veggen, lar skapet hvile på vateret mens du monterer skapet, og skrur deretter løs MST vateret igjen, sier Per Eriksson i pressemeldingen.

MST er produsert med en sterk aluminiumprofil som måler 100×25 mm og veier 1181 g/m. Vateret har det samme store håndtaket og de samme slette, rengjøringsvennlige flatene som storebror 180.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)