Nyheter

Nytt norsk verktøy gir en hjelpende hånd

Av og til savner vi en ekstra hånd eller to, ikke sant? Viking Arm er et nytt, norsk verktøy for det. En håndholdt jekk som skal kunne holde, klemme, justere og støtte det meste.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Viking Arm, håndholdt jekk til diverse formål.
Hva koster det: Veil kr 2199 inkl mva.
Hvor kjøpes det: Hos Würth og Thaugland. Produsentens webside.

English summary: Viking Arm is a new product, giving craftsmen of most trades a helping hand. A miniature jack for holding, supporting, squeezing and adjusting a wide variety of items. Well-suited for the installation of doors, windows, storage systems, cold storage counters, ventilation systems and probably lots of other stuff. Said to be useful for completing installation tasks alone. Developed by norwegian Øivind Resch and Terje Sheen, launching in the fall of 2019. Manufacturer´s website

Vi opplever det minst én gang i løpet av de aller fleste operasjoner i bygg, håndverk, hjemmesnekring – og kanskje i livet i sin alminnelighet: Behov for en hjelpende hånd. Ett eller annet som skal holdes, løftes, klemmes eller støttes. Gjerne mens de hendene vi er oppsatt med som originalutstyr er opptatt med noe en meter eller tre unna.

Viking Arm støtter og klemmer

Legger parkett med Viking Arm
Viking Arm skal hjelpe til med å presse den siste parkettraden på plass. (Foto: Leverandøren)

Eller det kan hende vi har de hendene vi trenger, men det er bare så forbanna knotete å komme til nedi der. For eksempel når den siste raden parkett, eller den siste gulvsponplata inn mot veggen skal legges ned og klemmes på plass. Joa, vi har jo alltids kubeinet. Men du skjønner sikkert hva jeg mener…

Nå i høst kommer et nytt verktøy som skal være behjelpelig med sånt. Viking Arm heter det, og er akkurat så norsk som det høres ut. Verktøyet er en liten, håndholdt jekk som kan løfte og holde i den ene enden. Eller som kan kiles nedi for å klemme parketten eller gulvsponplata på plass, om vi skal dømme etter pressebildene produsenten har gjort tilgjengelig i forbindelse med lanseringen.

Bak Viking Arm står Øivind Resch og Terje Sheen.

Lanseres på Bygg Reis Deg

Viking Arm, utviklet av Øivind Resch (t.v.) og Terje Scheen. (Foto: Leverandøren)

– En sommerdag på hytta skulle Øivind Resch stramme et volleyballnett, og tegnet opp noen enkle konstruksjoner på en strammer. Ideen var starten på det som skulle bli en helt unik jekk. Jekken med navn Viking Arm skal lanseres som “privat label” i Würth-drakt og som eget merke under Bygg Reis Deg Messen 16 til 19 oktober.

Jekken virker på en måte som ligner hurtigklemmer, men formodentlig med større kraft. Den kan minne om en miniversjon av det offroad bilfolket kaller en hi-lift.

Øivind har i følge pressemeldingen vært en teknologigrunder i over 20 år, med blant annet nye løsninger på storskala energilagring på samvittigheten.

Én kan gjøre to manns jobb

Montere underskap med Viking Arm
Viking Arm skal kunne hjelpe til ved montering av underskap, uten støttelist. (Foto: Leverandøren)
Viking Arm montering av underskap
Viking Arm skal kunne hjelpe til ved montering av underskap, uten støttelist. (Foto: Leverandøren)

– Slik jeg ser det er det lite innovasjon som skjer på verktøyfronten. Ideen er kanskje enkel, men Viking Arm løser mange problemer for håndverkere. Den gjør det enkelt for en person å gjøre en tomannsjobb. Arbeidsdagen blir smidigere og mindre belastende, sier Øivind Resch i pressemeldingen.

Han og partner Terje Sheen visste tidlig at dette var noe de skulle satse på. Etter prototyping, justeringer og testing er de nå klare for å lansere det de mener er en helt unik håndholdt jekk med mange unike funksjoner og bruksområder. Würth var tidlig inne i prosessen, har støttet gjennom utviklingen og tar nå inn Viking Arm som en del av sortimentet sitt.

– Ambisjonene er store. Vi lanserer på messen og kommer for salg i Wurths butikker og hos Thauglands. Vi har ambisjoner om hurtig vekst og salg i hele verden, sier Øivind Resch i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)