Nyheter

Viste frem Europa-nyheter

Vi har vært på Milwaukees Outdoor Power Equipment-konferanse 2023 – dette var noen av de mest spennende nyhetene.

Vi ble invitert til å delta på OPE-konferansen – Outdoor Power Equipment – med Milwaukee i Roma. I år er andre gangen de har arrangert en OPE-spesifikk konferanse for det europeiske markedet, og de hadde nok av nyheter å vise frem. Her er noen av våre favoritter.

English summary: we were invited to the 2023 Milwaukee Outdoor Power Equipment conference in Rome and got to see some new (for Europe) releases. Everything from the gen 2 MX FUEL cut-off saw to 18V lawn mowers and chainsaws. We also strongly detected hints that the new Forge battery platform will be coming early next year. Below were some of our favorites.

OPE-serien til Milwaukee er myntet på proffe brukere, og de satser stadig hardt på rene batteridrevne løsninger. Skal vi tro dem er det like før bensindrevne gressklippere og motorsager hører fortiden til. Skeptisk? Det kan vi kjenne oss igjen i, men det finnes faktisk stadig flere gode argumenter for batteri også på større og tyngre utstyr (som for eksempel første start på gressklipperen etter en lang vinter).

Denne toppsagen er også ny, og utvider dermed kjedesag-sortimentet i rødt.
Denne toppsagen er også ny, og utvider dermed kjedesag-sortimentet i rødt.

Ny generasjon kappmaskin

Den første kappmaskinen på MX FUEL-plattformen kom ut for et par år siden, mens hele MX-konseptet fortsatt var relativt uprøvd. Nå har de hatt plattformen en stund og kommer nå ut med en ny generasjon 350mm kappmaskin. Den har fått noen umiddelbart synlige endringer, som at batteriet er flyttet. Den nye modellen er også noe lettere, og har en automatisk vannforsyning som «smart» skal bruke det vannet den trenger for å kappe.

Maskinen har også RapidStop og en anti-kickback-funksjon som skal gjøre den tryggere i bruk. Spesielt bremsen på bladet så effektiv ut i bruk. Kanskje det som er mest verdt å merke seg er videreutviklingen av MX FUEL-batteriene. Her kommer de ikke bare med flere og større vanlige batterier, men også en ny hurtiglader og den nyeste Forge-teknologien.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Et steg over Lithium High Output

Apropos Forge – de teaset også dette på M18-plattformen. De kommer ikke til Norge i år, men er du aktiv på nettet har du kanskje sett dem. På en demostasjon for batterier kunne de vise frem en ny M18-hurtiglader som skal være «the fastest on the market». Denne skal visstnok slippes i januar, ved siden av en ikke navngitt batteriklasse som skal være «another step up from Lithium High Output».

Den nye laderen slippes på nyåret, og skal vi tro (de ikke så subtile) hintene kommer Forge-batteriene samtidig.
Den nye laderen slippes på nyåret, og skal vi tro (de ikke så subtile) hintene kommer Forge-batteriene samtidig.

Jeg spurte en skotsk Milwaukee-ansatt senere om det var nettopp Forge-batteriene det var snakk om, og fikk et bekreftende «it’s our worst kept secret» tilbake. Skal vi tro ryktene vil et 6.0Ah Forge-batteri ha tilsvarende kraft som et 12.0Ah HO-batteri, bare ikke med like bra runtime.

Noen honorable mentions som også ble vist frem er løvblåsere – som nevnt over, både enhånds modeller og en større ryggsekkvariant – hekktrimmere og motorsager. Det var også flere M12 FUEL-verktøy som ble vist frem, både i OPE-kategorien og til “innebruk”. For utvalgte videoklipp fra konferansen, se våre sosiale medier som Facebook eller Instagram.

Gressklipper og nytt Quik-Lok-utstyr

Der de fra før har en 53cm-klipper kommer de nå med en nedskalert gressklipper med bredde på 46cm. I rent praktisk bruk skal de to modellene være relativt like, med de samme kontrollene. Den mindre modellen er imidlertid beregnet på bruk på trangere områder, som mellom gravstøtter. Milwaukee lover opptil 1600 kvadratmeter med klipping mellom ladinger med 2 stk av de anbefalte 8.0Ah-batteriene. Denne skal komme i løpet av første kvartal neste år.

Quik-Lok-systemet utvides stadig, denne gangen med løvblåser, presisjonstrimmer og jordfres.
Quik-Lok-systemet utvides stadig, denne gangen med løvblåser, presisjonstrimmer og jordfres.

Quik-Lok er en flerbruksmaskin der hele konseptet er å feste forskjellige forsatser for å gjøre veldig forskjellig arbeid. Motoren går på M18-batterier og driver en roterende aksling inni skaftet, og fra tidligere har de alt fra børster til hekkesakser og kantklippere. Nå utvider de også med jordfreser, presisjonstrimmer og løvblåser. Sistnevnte skal ifølge dem selv blåse med samme hastighet som de frittstående løvblåserne, men med litt mindre luftvolum.

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)