Nyheter

Weber med elektriske vibroplater

Ut med bensin, inn med batteri. Nå kommer Nasta og Weber med sine første elektriske vibroplater. Den største av dem er på…

Hva er det: Weber elektriske vibroplater, 87-136 kg.
Hva koster det: Ikke klart når dette skrives.
Hvor kjøpes det: Hos Nasta AS eller på nettbutikken Anlegghuset.no

English summary: Weber launches a small series of electric compactors. One rammer, two vibratory plates and one reversible soil compactor.

Nasta har i noen år vært eneste leverandør av Weber vibroplater og stampere. De kommer størrelser fra den bensindrevne stamperen på drøyt 60 kg opp til den største dieseldrevne vibroplata på 744 kg.

Nå hiver også Weber seg på elektrifiseringsbølgen. Nasta og Weber lanserer nå sine første elektriske vibroplater.

Weber har valgt å samarbeide med Honda som motorleverandør på de bensindrevne. Dette samarbeidet videreføres på de nye elektriske.

Weber elektriske vibroplater
Weber er på vei med en serie elektriske vibroplater. (Foto: Produsenten)

Fire elektriske Weber vibroplater

Det blir i første omgang lansert fire modeller i Norge:

  • CF2DC – fremover 87 kg
  • CR2DC – reversibel 136 kg
  • SRE590DC – stamper 62 kg
  • CFR90DC – rundplate 90 kg

Den største på 136 kg – pluss batteri – tilsvarer den nest største av de bensindrevne vibroplatene fra samme merke.

Wacker Neuson har nylig lansert sin andre generasjon av elektrisk vibroplater. Der er den største av til nå på 70 kg, mens maskiner opptil 120 kg sies å være «i nærheten».

Terje Lastein er Nastas salgssjef for deler og utstyr. Han har høye forventninger til de nye produktene fra Weber:

– Det gode samarbeidet mellom Weber og Honda har resultert i et eksepsjonelt godt produkt som tilfredsstiller miljøkravene her i landet, sier han.

Weber CR2DC, reversibel vibroplate.
Weber CR2DC, en reversibel vibroplate på 136 kg pluss batteri. (Foto: Produsenten)
Weber CFR90DC – rundplate 90 kg. (Foto: Produsenten)

Honda batteri og motor

Batteri og el-motor er laget av Honda. De fire maskinene bruker et felles batteri på 72 Volt spenning energiinnhold på 720 Watt-timer (Wh). Konkurrenten Wacker Neuson har batterier med 1 000 og 1 400 Wh energiinnhold.

I en pressemelding fremholdes det at vibroplatene i tillegg til å være utslippsfrie også byr på lave driftskostnader og en vedlikeholdsfri motor. Det poengteres også at maskinene har null motorstøy, men husk at bankingen er en viktig støykilde på vibroplater.

Batteriet til de nye el-vibroplatene lades fra tomt til fullt på én og en halv time, med en lader som greier seg med en vanlig 10A 230V stikkontakt. Nasta opplyser i pressemeldingen at maskinene er satt i bestilling, og forventes levert i mai-juni 2022.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)