Nyheter

Minidumper og selvkjørende betongblander

Dette er BOB SF650, en allsidig liten krabat. Én og samme maskin er både beltegående minidumper / trillebår og selvkjørende betongblander. “Byggmester BOB” kan til og med spa massen inn i sin egen betongtrommel.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Bob SF650, beltegående minidumper/trillebår og betongblander
Hva koster det: 45 000 eks mva
Hvor kjøpes det: WeeGruppen

Byggeprosjekt utenfor rekkevidde til betongpumpebil eller andre kjøretøyer? I så fall har WeeGruppen en nyhet som kan være aktuell. BOB SF650 heter den. Det er en beltegående liten hydraulisk maskin med to påbygg: Tippkasse og betongblander.

Betongblander og motor-trillebår

– Markedets eneste kompakte kombimaskin. Dette er en maskin som kan benyttes i områder som er vanskelig å nå med vanlige kjøretøy. BOB SF650 er godt egnet til støpejobber i ulendt terreng, byggearbeid på hytter eller avsidesliggende hus, bygging av småveier eller oppdrag på øyer, sier WeeGruppen i en pressemelding.

Den lille maskinen er beltegående, og sies å komme frem de aller fleste steder. Den kan kjøre opp 40 graders motbakke. Maks nedoverbakke og sidehelling er ikke spesifisert.

BOB SF650

BOB SF650 laster stein
Laster med et eget (noe beskjedent) lasteaggregat. (Foto: Leverandøren)
BOB SF650 laster tilslag i trommelen med sitt eget lasteaggregat.
BOB SF650 laster tilslag i trommelen med sitt eget lasteaggregat. (Foto: Leverandøren)

Maskinen er selvlastende med sitt eget graveaggregat. Den har hydraulisk tipp av tippkasse og betongtrommel og kan kjøre med opp til 500 kg last. Når betongblanderen er byttet ut med tippkassen kan man frakte alt fra jord og fyllmasse til byggematerialer, redskap og vedsekker.

– BOB SF650 er et produkt vi har sett et behov for lenge, og som vi derfor har vært med på å utvikle. Minidumperen blir stadig mer ettertraktet både blant privatpersoner, landbrukere og entreprenører. Med betongblanderfunksjonen integrert utvider vi bruken ytterligere – ikke minst for proffmarkedet, forteller daglig leder Rune Wee i Wee.no.

Vi mener

BOB SF 650 er både selvkjørende betongblander og minidumper med høy tipp
BOB SF 650 er både selvkjørende betongblander og minidumper med høy tipp. (Foto: Leverandøren)

Kan det fikses? Klart det kan! Denne lille kombimaskinen risikerer å få tilnavnet Byggmester Bob. De fleste produsenter og selgere snakker om sine produkter som unike, og noe det ikke finnes maken til. Her er jeg farlig nær å måtte gi Wee rett i sin påstand.

Det kryr av små, motoriserte minidumpere og kjempetrillebårer. Med bensin- eller dieselmotor krabber de av gårde på hjul eller belter, og bærer med seg noen hundre kilo nyttelast. Nyttige saker der vanlige trillebårer ikke strekker til pga avstand, transportmengder eller latskap. Noen av av disse har sin egen lasteskuffe, som greit overgår et par mann med spade i lasteeffektivitet. Sånn sett BOB-dumperen ikke unik.

Når Wee har fått sin – formodentlig kinesiske – produsent til å utstyre maskinen med en egen betongtrommel, da snakker vi alvor. Det finnes beltekjørende betongtromler og det finnes som nevnt minidumpere i fleng. Begge deler i samme maskin er i alle fall sjeldent, og det vil antakelig oppleves som nyttig av folk i både bygg, anlegg og de mest kjøpekåte og pengesterke i gjør-det-selv.

Hytter, boliger uten vei, bakimellom der det står hus i veien eller mindre fundamentjobber til master, stolper og kaier og sånt er høyaktuelle jobber der en sånn som dette fort kan rykke inn på ønskeliste og investeringsplan.

Tekniske data – BOB SF650

Mål L x B x H: 170 x 73 x 120 cm.
Mål innv. kasse: 95 x 67 x 45 cm (L x B x H)
Motor: Longcin 9.0 HK 270 cc bensin
Vekt: 433 kg
Nyttelast: 500 KG
Belter: 180x60mm, 38 ledd
Pris: kr. 45 000 + mva
Mer info: WeeGruppen AS

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)