AnnetPraktisk

Dette er et hjemmekontor

Med enkle midler kan du lage et hjemmekontor nesten hvor som helst. “Et eget hjemmekontor, det hadde vært fint. Men vi har ikke plass. Så da får det bli kjøkkenbordet i stedet.

Kunne du sagt det? Du tar antakelig feil. Det er ikke store plassen som trengs. Det handler bare om å utnytte de kvadrat(centi)meterne du har til rådighet.

hjemmekontor

Her er et forslag til hvordan man kan lage et helt kontor i en nisje på størrelse med et lite garderobeskap.

Forslaget kommer fra Bosch (se forklaring nederst).

Utnytt tomrommet

Mange ønsker seg sitt eget hjemmekontor, men mangelen på plass sørger ofte for at det blir med drømmen. Nisjer i vegger, upraktiske hjørner og tomrom under trapper egner seg for eksempel utmerket som kontorplass.

–Dette nisjekontoret er et godt eksempel på at man kan gjøre mye med lite. Her har vi brukt en MDF-plate som skrivebord og montert praktiske hyller for oppbevaring. Her er mulighetene mange – løsningen ligger i dine vegger, sier Lena Ellefsen, markedssjef i Bosch.

Konseptet er såre enkelt: En skrivebordsplate og et par hylleplater. De hviler på bærelektere festet til veggene på tre sider.

 • Mål bredde og dybde i nisjen. En laseravstandsmåler gjør det enklere å måle presist på avstander over tommestokkens to meter. Bosch foreslår en PLR50C.
 • Velg hvilken bordplate du vil ha. Kanskje finner du en gammel benkeplate, bordplate dørblad på Finn. Evt kjøp hobby- eller MDF-plater i noenlunde passende størrelse på byggevarehuset som en nødløsning. Det må ikke være for tynt!
 • Tilpass bredden på bordplaten og hylleplatene. Verktøy: Sirkelsag er best. Bruk rettholdt for å sikre rett skjæreflate. Stikksag går, men husk å sage nedenfra for å unngå oppflising av overflaten. (Evt skaff et stikksagblad som sager motsatt vei hvis du vil sage ovenfra). Vær NØYE med linja. Håndsag går også, men er kjipt og vanskelig å få gjøre presist.

bosch_plr50c_vater
Vaterfunksjon i PLR50C avstandsmåler. Smart.
 • Mal platene hvis du vil. Helst etter saging, før montering.
 • Skru fast lekterne, først i den ene enden. Få lekteren i vater før du skrur fast den andre enden. Verktøy: Vater. Avstandsmåleren PLR50C har faktisk en vaterfunksjon som er fint til slikt. Et gammeldags, analogt vater funker også. En krysslaser er moro, men fullstendig unødvendig på en så liten oppgave som dette.
 • Skru fast den andre enden når lekteren er i vater. Vær nøye. Deretter en eller flere skruer midt på. Verktøy: Drill eller slagtrekker til å skru. Hvis det er murvegg er en liten borhammer svært nyttig. (Borhammer er noe helt annet og mye bedre enn slagdrill). Bosch foreslår en Uneo Maxx.
 • Legg bord- og hylleplatene på lekterne. Sikre med en skrue i hvert hjørne fra undersiden. Evt fra oversiden, hvis du går etter et rustikt utseende.
 • Borhammer og skrumaskin i samme verktøy. Bosch Uneo Maxx.
  Borhammer og skrumaskin i samme verktøy. Bosch Uneo Maxx.

  Meldingen fra Bosch inneholder flere forslag:

  Har du plass under trappen? Har du noen gang tenkt på å bruke tomrommet under trappen til møblering?

  Hva med din egen private kontorhule eller en lun lesekrok?

  Utnytt arealet under skråtaket Bygg hyller og skap som får plass der taket er på sitt laveste. Dersom du ikke finner lave nok hyller og skap kan du enkelt bygge disse selv.

  Har du et skap som ikke fyller veggen helt ut kan du bruke tomrommet som grunnlag for en liten kontorplass eller annen oppbevaring, for eksempel med hyller eller hengere.

  Husk at det er mye plass å utnytte i høyden. Utnytt derfor hele veggplassen fra gulv til tak når du setter opp hyller og skap.

  Sist men ikke minst: Hva har Bosch med hjemmekontor å gjøre?

  Det er en del av markedsføringen av den grønne verktøyserien, som er rettet mot forbrukersegmentet. Proffene vil vite mest mulig om verktøyene, og vet stort sett hvordan de skal brukes. Forbrukerne tar gjerne imot inspirasjon og forslag til hva man kan gjøre. Dermed “sniker” Bosch inn reklame om grønne verktøy inn i gjør-det-selv-tips.

  Jørn Søderholm

  Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Back to top button

  Adblock!

  Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)