NyheterPraktisk

Vidar vant “Norges fuktigste garasje” – se den nå

Vidar Korneliussen fra Åsane i Bergen vant konkurransen “Norges fuktigste garasje”. Premien var en avfukter. Se hva som skjedde – VIDEO.

Kortversjon: Fuktig garasje ble tørr. Med avfukter.

English summary: Vidar Kornerliussen from Bergen, Norway, won the competition “Norway´s moistest garage”. The prize was a dehumidifier. Look how it turned out (in the video above).

Snø og regn, fuktig luft og kalde flater. Været i Norge kan gi tøffe forhold også inne i en garasje.
Det merket Vidar Korneliussen i Åsane. Garasjen fra 2017 hadde mange lufteventiler, men også rikelig med kondens på dører og karmer.

– Verktøy til tusenvis av kroner rustet, og bremseskiver på bilen rustet. Det har plaget meg en god del, forteller Vidar i en melding sendt ut av F-Tech AS.

F-Tech er et selskap som gjør butikk på det som er et problem for alle oss andre: Fukt. De er altså en leverandør av utstyr for avfukting.

Lufting gjør vondt verre

Derfor meldte han seg på i konkurransen om Norges fuktigste garasje – og vant. Premien fra F-Tech var en ferdig installert avfukter. Nå er også lufteventilene blitt tettet igjen.
– Forholdene ute påvirker miljøet i garasjen veldig mye. Er det fuktig ute, gjør du bare vondt verre ved å lufte. Med en avfukter får du kontroll, påpeker Monica Aarethun, salgsansvarlig privat i F-Tech.

Tørket veldig fort

Da avfukteren var kommet på plass, tok det ikke lang tid før Vidar merket forskjell.
– Det gikk veldig fort, skal jeg si deg! Da vi satte den i gang, var luftfuktigheten 95 %. Under et døgn senere var den nede i 70 %. Og nå ligger den rundt 60 %, siden vi har mye sludd i Bergen om dagen, sier han. Avfukteren slår seg av og på etter behov, og bruker ca 1300 W når den går for fullt.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)