NyheterPraktisk

Vidar vant «Norges fuktigste garasje» – se den nå

Vidar Korneliussen fra Åsane i Bergen vant konkurransen «Norges fuktigste garasje». Premien var en avfukter. Se hva som skjedde – VIDEO.

Kortversjon: Fuktig garasje ble tørr. Med avfukter.

English summary: Vidar Kornerliussen from Bergen, Norway, won the competition «Norway´s moistest garage». The prize was a dehumidifier. Look how it turned out (in the video above).

Snø og regn, fuktig luft og kalde flater. Været i Norge kan gi tøffe forhold også inne i en garasje.
Det merket Vidar Korneliussen i Åsane. Garasjen fra 2017 hadde mange lufteventiler, men også rikelig med kondens på dører og karmer.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


– Verktøy til tusenvis av kroner rustet, og bremseskiver på bilen rustet. Det har plaget meg en god del, forteller Vidar i en melding sendt ut av F-Tech AS.

F-Tech er et selskap som gjør butikk på det som er et problem for alle oss andre: Fukt. De er altså en leverandør av utstyr for avfukting.

Lufting gjør vondt verre

Derfor meldte han seg på i konkurransen om Norges fuktigste garasje – og vant. Premien fra F-Tech var en ferdig installert avfukter. Nå er også lufteventilene blitt tettet igjen.
– Forholdene ute påvirker miljøet i garasjen veldig mye. Er det fuktig ute, gjør du bare vondt verre ved å lufte. Med en avfukter får du kontroll, påpeker Monica Aarethun, salgsansvarlig privat i F-Tech.

Tørket veldig fort

Da avfukteren var kommet på plass, tok det ikke lang tid før Vidar merket forskjell.
– Det gikk veldig fort, skal jeg si deg! Da vi satte den i gang, var luftfuktigheten 95 %. Under et døgn senere var den nede i 70 %. Og nå ligger den rundt 60 %, siden vi har mye sludd i Bergen om dagen, sier han. Avfukteren slår seg av og på etter behov, og bruker ca 1300 W når den går for fullt.

Les også

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Se også
Close
Back to top button