Test og vurdering

Barsk Ruffwork bukse med klønete kneputelomme

Snickers Ruffwork Denim er en bukse i arbeidstøyets eliteserie. Den tåler MYE juling. Men én ting er i overkant irriterende. (Oppdatert) 
For litt siden var det tid for en ny arbeidsbukse. Den gamle hadde fått grundig juling etter en sommer med mye “anleggsarbeid”. Graving, støping, boring og bergsprekking med kiler sliter på både kropp og klær.

Snickers-produktene ser generelt bra ut. Jeg bestemte meg for å kline til skikkelig, og gikk for den mest robuste buksa av dem alle: Ruffwork.

Som en dongeribukse

I Denim-versjon, som utseendemessig minner om en dongeribukse. En heavy duty bukse må ha heavy duty kneputer.

I dette tilfellet ble det Snickers XTR D30 puter. Et felt i midten av putene er laget av et materiale som former seg etter brukeren når det varmes opp av kroppsvarmen. Det kostet til sammen mer penger enn jeg noen gang trodde det skulle være aktuelt å betale for en arbeidsbukse.

Men skal man ha det beste, så koster det. Ikke sant?

Har gått seg til

Mye arbeidstøy er noe stivt og ubehagelig når det tas ut av posen. Denne var ikke bare stiv. Den kjentes nærmest skuddsikker. Stiv, tung, varm og gnissete i stoffet. Det gikk seg bra til i løpet av noe som tilsvarer ca en ukes arbeidstid for en håndverker). Hovedinntrykket er bra. Den gjør det en arbeidsbukse skal, og har “myknet” til å bli sånn høvelig behagelig.

Det er en stor, tung og kraftig bukse. Digg ute, unntatt på de varme dagene. Bruke til innendørs arbeid? Dårlig ide, med mindre det er i et kaldt bygg.

Det blir fort for varmt i et bygg med normal romtemperatur.

snickers_ruffwork_hempe

God hempe

Opphengshempa på innsiden bak er topp, den burde andre produsenter lære av. Plenty lommer og hemper ellers.

Den gode gamle hammerhempa sitter ganske høyt oppe og litt “bakover”. Veldig greit å henge drillen eller slagtrekkeren i, men å træ en hammer ned i den hempa er knotete.

Mobilen har flyttet inn i en passende lomme med vernende lukking nede på venstre lår/kne.

snickers_ruffwork_kneputeHva har dere tenkt her?

Men kjære Snickers Workwear: Hva har dere tenkt når dere designet de lommene til kneputene? Kneputene dyttes nedi ovenfra, og “lukkes” med noen borrelåsgreier.

Den lukkingen funker dårlig.

Borrelåsene slipper taket temmelig raskt. Dermed blir kneputelommene stående og gape, og det samler seg sagflis, skitt og lort i en krøll oppå lukkingen og nedi putelommene.

Om det skyldes akkurat disse litt store kneputene, det stive stoffet eller om det er et generelt problem med Snickers vet jeg ikke.Men det er irriterende, og burde være unødvendig i en proff arbeidsbukse fra øverste hylle. Det er hovedårsaken til dårlig score på brukskomfort.

Korrigering 28. mars 2017: Det viste seg etter publisering at dette var en reklamasjonssak. Produksjonsfeil, ikke konstruksjonsfeil.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

3 kommentarer

  1. Har samme buksa og sliter med de samme kneputene. Borrelåsen går istykker etter en del bruk, og blir stående å samle dritt.
    Synes buksa også har altfor lavt skritt. Det blir masse stoff til overs mellom bena når man sitter på kne

    1. Greiene koster rundt 1400 for buksa og rundt 500 for kneputene, etter det jeg har sett. Kan hende mindre hos en forhandler man har et godt forhold til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)