Test og vurdering

Supernyttig minibrekkjern

Kan et minibrekkjern være verdens mest undervurderte undervurderte verktøy? Superenkel forskning tyder på det…

På et pressemøte hos Hultafors for noen år siden fikk vi demonstrert hvor nyttig Talmeter kan være:

Vi fikk deretter servert en helt grei lunsj, og vi fikk utdelt hvert vårt røde minibrekkjern. Skikkelig mini, altså.

Jeg tror det siste utløste en smule fnising blant frammøtte pressefolk. Her kommer man på besøk til et leverandør av de fineste håndverktøy i en haug kategorier, og så får vi “bare” utdelt et minibrekkjern størrelse med en reklame-kulepenn.

Nytteverdien ser ut til å være på samme nivå.

Hmf.

Den hmf-en har jeg senere fått spise i meg. Mange ganger. For makan til nyttig verktøy har jeg knapt i min verktøykasse.

Hultafors selv sier den er til listefjerning, uttrekking av småspiker og åpning av kasser. Vel, for meg har minibrekkjernet vært nyttig til mye mer enn det.

minibrekkjern2

Det er uvurderlig til nettopp listefjerning. Anleggsflatene er så smale og skarpe at det er kun et knivblad som kommer bedre til bak listene. De er også så skarpe at de funker utmerket som kniv. Feks til å sprette parkettpakker.

Den lager helt fint hull i huden også. Gjett hvordan jeg vet det…

Det veier ikke mer enn en kulepenn, og er null problem å jobbe med over hodehøyde.

Hultafors´minibrekkjern har også vist seg å være så robust at den tåler mye tøffere oppgaver enn å nappe ut småspiker.

Med sin beskjedne størrelse (rundt 15 cm) blir den gjerne liggende i lomma, lett tilgjengelig når det er noe som skal dras ut og man ikke har hammeren eller et større kubein i nærheten.

Det er ikke mange kronene minibrekkjernet koster i butikken. Men skulle nok hatt et svært så konkret og spesielt behov før jeg hadde kommet til å kjøpe det beskjedne verktøyet.

Jeg får benytte anledningen her: Takk, Hultafors. Det jeg trodde var en dum reklamedings har blitt det mest nyttige verktøyet i kassa mi.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)