Test og vurdering

Test av Abac XPN O15 – enkel kompressor rett på veggen

Kompressor og trommel med ti meter slange. Alt i én boks, som henges rett på veggen. Vi har testet den, og funnet den veldig enkel og grei. Det er bare én ting vi ikke liker med den.

Hva er det: Abac XPN O15
Hva koster det: 3990 eks mva
Hvor kjøpes det: Testmaskinen kommer fra Hedmark Service AS

English summary: Review on Abac XPN O15. A super compact and super easy combined compressor and hose reel in one box. Mount on wall, plug in, ready to use. Excellent unit for limited needs, like dust blowing and air filling. 160 liter/min of air at eight bar pressure. Neither volume or pressure is adjustable.
Biggest advantage: Simplicity and size.
Biggest disadvantage: No tank. Needs to run constantly when used.

Sent i fjor høst kom kompressorkjempen Abac ut med en ny og nett liten sak. XPN O15 heter den, og er et produkt med kompressor og slangetrommel i én og samme boks. Hele greia henges rett på veggen, på et svingbart veggfeste.

Kompressoren er oljefri, yter 1,5 hk og leverer 160 l/min luft ved åtte bar trykk. Verken luftmengde eller trykk kan justeres.

1. Skru opp veggfestet…
2. Heng på kompressoren…
3. Slå på. Av- og påknappen er den eneste “justeringen” på maskinen.

Installasjonen er såre enkel, når du først har funnet plasseringen:

  1. Skru fast veggfestet
  2. Heng kompressoren på festet
  3. Sett i kontakten
  4. Trykk på “on”-knappen

Slangen er allerede utstyrt med hurtigkobling, så her er det bare å sette i blåse- eller påfyllingspistolen og sette i gang.

Abac XPN O15 kompressor

Boksen veier 8,5 kilo. Trommelen har ti meter slange, med automatisk lås. Den har ingen innebygget tank, så her må kompressoren gå så lenge den skal brukes. Det betyr at den må monteres rett over arbeidsbenken eller på andre måter like ved stedet der den vanligvis skal brukes. Lett tilgjengelig for start og stopp, og med fiks ferdig luft enkelt for hånden.

Her ligger også den største ulempen med Abac XPN O15. Den er alt annet enn stillegående. Den lille kompressoren durer og går med rikelig av både støy og vibrasjoner, og gir god motivasjon til å bli ferdig fortest mulig.

XPN O15 leveres med en blåsepistol i settet, samt en holder til feks blåsepistol og en enkel luftpåfyller som kan monteres på veggfestet.

Veggfestet er svingbart, som gjør det enkelt å få slangen med dit man trenger den.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)