Test og vurdering

Test: Dewalt DCF610 10,8V – Lett maskin til lett skruing

En fin liten momenttrekker. Lett og behagelig i bruk, med bra lys. Men sørg for å ha en større maskin i nærheten til tung skruing.

Denne er testet som en av åtte i en stor sammeligningstest av kompakte skrumaskiner 10,8-12V Volt.

Bra belysning på Dewalt DCF610
Bra belysning på Dewalt DCF610
Bra belysning på Dewalt DCF610
Bra belysning på Dewalt DCF610

Dewalt-entusiaster som har mye lett og middels skruing på gang kan ha god nytte av denne. Den lille 10,8V momenttrekkeren DCF610 er lett, runder såvidt kiloen med et 2 Ah batteri på plass. Den er behagelig i bruk, om enn litt trang i grepet for de som har store hender (eller tjukke hansker). Kompakt ytre størrelse, spesielt i denne versjonen med hexfeste i stedet for chuck.

Dewalt DCF610

Den er ikke av de raskeste. Kun ett gir, med 1050 o/min på full gass. Den har “gammeldags” motor, med børster. De beste maskinene i testen på både styrke og utholdenhet kjører på børsteløs motor. Den lille Dewalt-maskinen holder godt følge med de beste på utholdenhet, men faller brutalt gjennom på styrke.

Dewalt DCF610 ble klart sist i styrketesten.
Dewalt DCF610 ble klart sist i styrketesten.

175 skruer totalt. Omregnet blir det 87,5 pr Ah. Den dårligste presterer 35, mens den beste skrur 108 skruer pr Ah. På styrketesten dro den 4,5×70 mm skrue (nesten) helt inn i benkeplata. På 67,0×100 mm ga den fort opp, og hele 65 mm sto igjen utenfor. Det holdt til en god sisteplass i styrkeøvelsen.

En av de bra tingene med Dewalt er at de kjører på samme type lader for alle batterier fra 10,8 til 18 Volt. Dermed slipper man å styre med separate ladere til den lille skrumaskinen og en større 18V maskin til boring og tyngre skruing. DCF610 er en fin liten lettvekter til lett og middels skruing, ikke minst i trange forhold.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)