Test og vurdering

Dewalt Toughsystem DWST1 – Heftig musikkmaskin

Dette er førstevalget for musikkglade Dewalt-brukere. Stor boks med minst like stor lyd. Den sære formen er designet spesielt til Toughsystem-konseptet, men funker også på egen hånd.

Test av Dewalt DWST1 Toughsystem. En del av en større test av DAB+ byggeradioer. Se hele her.

Kontrollpanelet på DWST1.
Kontrollpanelet på DWST1.

Lille, sære Norge er det eneste landet (som jeg vet om, i alle fall) som kjører hardnakket på DAB+, og slår av FM-nettet. Andre land og markeder tilbyr DAB+ til de de som ønsker det, men lever utmerket godt med FM til de andre inntil vi alle om noen år bruker internett også til å høre på radio.

Musikkfesten Dewalt Toughsystem DWST1

Likevel har Dewalt hele to radioer med DAB+ i sitt sortiment. DCR017 og denne, Toughsystem DWST1. Der førstnevnte er mer nyttig enn musikkfestlig er DWST1 definitivt en fest for musikkglade håndverkere (inkludert hjemmesnekkere/-mekkere).

Her er det – i likhet med Hiltis storhet – lydtrykk til månen og tilbake. De to befinner seg soleklart på lydtoppen blant byggeradioene med DAB. Jeg “strevde” lenge med å finne ut hvem av dem som har den beste lyden. Jeg har ikke greid å komme opp med noen entydig konklusjon på det.

Hiltis boks er i mine subjektive ører et hår fetere i basstrykket, mens Dewalt Toughsystem DWST1 er et hår renere i lyden. Men så hårfine lydnyanser er et stykke unna mitt kjernekompetanseområde, og mer lyd-kompetente folk vil godt mulig vurdere det annerledes. Uansett er det så små forskjeller at det blir litt tullete å prøve å si at den ene er bedre enn den andre.

Designet til Toughsystem

Her er det rikelig med lydtrykk til å smøre arbeidsdagen med radio og musikk til hele laget/bygget/verkstedet. Kanskje med en liten risiko for motsatt effekt, hvis folk blir mer opptatt av musikken enn jobben.

DWST1 er designet spesielt til lagrings- og transportkonseptet Toughsystem. Et utvalg kofferter, kasser, hyller og tralle(r) tilpasset hverandre skal gjøre det enklere å lagre og transportere utstyr. Ikke minst for håndverkere som kjører rundt på service, og er inn og ut av bil hele tiden.

Her smetter DWST1-radioen rett på plass i tralla/hylla sammen med andre kofferter og kasser. Jeg har ikke brukt dette systemet, kun sett i bruk av håndverkere. Det ser jo unektelig rasjonelt og greit.

Funker også alene

Brukt utenfor dette systemet er DWST1-radioen noe uvanlig i formen. Den flyttes og lagres mest som en koffert. I bruk kan den settes på høykant som en koffert hvis man ikke har plass til å legge ned ned. Best er det om den kan ligge på en hylle eller et bord, for å gi tilgang til rommet på toppen, og batteriluka bak.

Der på baksiden sitter også kontakten til strømadapteret. Den må være koblet til om radioen også skal brukes som batterilader. Løsningen med et adapter og en liten kontakt er fiklete. Plasseringen er unødig vanskelig tilgjengelig og utsatt for ufrivillig utnapping av kontakten.

Rimelig robust

Radioen er ikke like godt beskyttet av robuste håndtak som DCR017. Den gir likevel et rimelig robust inntrykk. Luka oppå skjuler to rom. Ett der strømforsyninga bor når den ikke er i bruk, det andre et rom til mobilen med USB- og AUX-porter. Rommet er sikret mot fukt med en pakning på luka. Låsepatentet på luka er småknotete, og luka lever et farlig liv hvis radioen plasseres sånn at ting kan falle ned på den.

Betjeningspanel og display sitter bra beskyttet i en fordypning, delvis skjermet av håndtaket. Betjeningen er intuitiv og grei, med minimalt behov for å lese bruksanvisningen.

Designet er tilpasset Toughsystem-konseptet, ikke vanlige Dewalt-kasser.
Designet er tilpasset Toughsystem-konseptet, ikke vanlige Dewalt-kasser.
Rom til strømforsyning og mobil.
Rom på toppen. Strømforsyning t.v., mobil med AUX og USB t.h. Lokk med pakning over.
Batterirommet på baksiden. Kontakten til strømforsyningen t.v. for batteriet er ikke spesielt gunstig plassert. 1 Amp batterilader.
DWST1 kan ligge ned eller stå som en koffert.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. Er det plass til og kan den lade de litt større flexvolt batteriene eller er batterirummet for lite ?

    1. Godt spørsmål. Jeg har ikke prøvd, men tviler sterkt. Bildet av batterirommet er med et 18V 5Ah, og da er det temmelig fullt. Er usikker på akkurat hvor mye større et 6Ah Flexvolt er, men jeg tror ikke man får tynt det inn der. Jeg har et Flexvolt batteri tilgjengelig, men det er “bare” 9 Ah (!), og det er i alle fall fullstendig uaktuelt. Et annet spørsmål er jo hvor produktivt det hadde vært å lade et 6 Ah batteri med 1 Amp ladekraft…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)