Test og vurdering

Lille Festool Sysrock DAB+ blir gjerne med over alt

Festool Sysrock DAB+ er minstemann i gjengen. Den er brilliant til å flytte med seg rundt, og med god lyd i forhold til størrelsen. Håndfri til mobilen har den også.

Test av Festool Sysrock DAB+. En del av en større test av DAB+ byggeradioer. Se hele testen her. 

Radio, batteri og oppbevaringsveske.
Festool Sysrock DAB+. Baklokk med opphengskrok må av for å få plass til batteriet. Pluss for oppbevaringsveske.

Lille Festool Sysrock er en liten, nusselig tass. På størrelse med den velkjente(?) PAL-radioen fra Tivoli, hvis det sier deg noe. Evt på størrelse med en kilo sukker, hvis det sier deg noe mer. Hadde jeg gått på jobb med en matboks på den størrelsen, så hadde blitt supplering med en trailergrill før den arbeidsdagen var slutt. Om du skjønner.

Men jeg skulle gjerne gått på jobb med denne radioen i veska og en større matboks.

Festool Sysrock DAB+

Det vil si, selve radioen er liten i seg selv. Men den vokser hvis den skal kjøres på batteri. Da drar man nemlig av et deksel på ryggen som beskytter det tomme batterisporet. Sysrock tar alt av Festool batterier fra 10,8 til 18V. Legg i det minste 10,8V batteriet, så merkes det nesten ikke. Jeg brukte et 5Ah 18V batteri. Det er nesten like stort som radioen selv. Men selv da er den kompakt og håndterlig, og da har radioen strøm nok til å stå på kontinuerlig fra jul til sommerferien.

Lydkvaliteten er overraskende god, i forhold til størrelsen. Det vil si fyldig og klar/åpen nok til at det føles bra å høre på musikk på den. Men du må ha den noenlunde i nærheten. Den greier ikke å forsyne hele bygget med hip hop og heavy metal. Dette er tross alt fysikk og elektronikk, ikke magi.

Bluetooth og håndfri

Radioen har Bluetooth. Fint for strømming av innhold fra mobilen, være seg musikk eller nettradio. Men den har også en funksjonalitet den er alene om i testfeltet: Du kan snakke med den.

Det vil si, du kan bruke den som håndfri høyttaler til mobilen også ved anrop. Talekvaliteten er ikke all verden. På et par-tre meters avstand går det greit, så lenge det er noenlunde stille rundt deg. Større avstand eller støy? Glem det. Men står du ved en verkstedbenk eller arbeidsbord og har radioen rett ved siden av deg, så er det helt kurant å snakke i telefonen gjennom radioen.

Tilkobling av mobil

Stativfeste
Stativfeste i bunnen. Feks til å sette den på laserstativet.

Sysrock har ingen innebygget batterilader, og kan kun forbruke strøm fra batteriene. Tilkobling av mobil gjennom AUX eller USB, hvor sistnevnte også kan lade mobilen.

Baklokket har en krok radioen kan henges etter hvis den ikke kan stå noe sted. Men denne kroken forsvinner hvis man skal kjøre radioen på batteri. Under har den et skruefeste til å sette den på stativ (feks laserstativ e.l.).

Alt i alt er denne lille radioen litt som en hund: Den trives godt hos én eier, vil gjerne være nærmest mulig og er en god følgesvenn i tykt og tynt.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)