Test og vurdering

Hilti RC 4/36 DAB+ med største lader og feitest lyd

Den er stor, tung og tar mye plass. Men o hildrande du for en lyd! Hilti RC 4/36 har lyd nok til hele bygget eller verkstedet. God batterilader er den også.

Hilti RC 4/36 DAB+ og Festool Sysrock selges begge gjennom Motek. De to radioene representerer hver sin ende av en mobilitetsskala. Festool-radioen er best for den som vil ha den med rundt. Hiltien er motsatt. Den settes på ett sentralt sted på bygget eller verkstedet, og der bør den få stå hele dagen.

Du trenger ikke være redd for at lyden av Radioresepsjonen eller Stjernepose skal bli borte. Her er det lydtrykk til månen og tilbake. Det er bare å vri knotten mot høyre helt til formannen eller naboen kommer løpende. Da vrir du litt tilbake.

Hilti RC 4/36 DAB+ er best på fylde og trykk i lyden

I denne testen er det Hiltien som stiller aller fremst i rekka når det gjelder fyldighet og trykk i det opplevde lydbildet. Men kun et hår foran Dewalt Toughsystem DWST1, som til gjengjeld er et lite hår bedre i “renhet” i lydgjengivelsen. I praksis er de to i mine ører akkurat like gode i lyden.

Hilti RC 4/36 DAB kan strømme nettradio eller musikk fra mobilen via Bluetooth eller NFC (near-field-communication). Forskjellen på de to? Blåtann funker på lengre avstand (10 meter), bruker mer strøm og kan frakte større datamengde (= bedre lyd). NFC funker kun på kortere avstand, bruker mindre strøm og er enklere i oppsett enn Bluetooth.

Det er en fysisk stor og tung boks. Den er helt kurant å bære med håndtaket på toppen, men så stor og tung at den egner seg best til å stå i fred på et åpent sted.

4 Amp batterilader

Det er ikke bare en god radio og voksen musikkmaskin. Denne boksen er også en kraftig batterilader. Den kan bruke Hilti-batteriene B14, B18, B22 og B36 som strømkilde. Men om du bruker en skrumaskin eller annet utstyr med 12V-batteriet, så kan du lade det på denne radioen, med et adapter. Hvis du ikke har alt for store ladebehov kan du godt la batteriladeren bli liggende i bilen hvis du har med denne.

Lett tilgjengelig og bra beskyttet batteri.
Lett tilgjengelig og bra beskyttet batteri.

Batteriplasseringen i en fordypning lett tilgjengelig ovenfra er testens beste når det gjelder tilgjengelighet. Antenna lever også et greit beskyttet liv på innsiden av den fordypningen. Her er det til og med litt plass til overs, til feks å legge et ekstra batteri eller matboksen. Bak et todelt gummilokk øverst på den samme innsiden sitter henholdsvis en USB- og en AUX-port for tilkobling og evt lading av mobiltelefon eller ipod (er det fortsatt noen som bruker det…?). Men et eget rom med lokk til mobilen er det ikke her.

Lader alle batterier

Hvis du setter i kontakten på den kraftige strømkabelen kveilet på baksiden blir den brått en 4 Amp/90 W lader for batteriet som sitter i holderen. Den kan lade alle Hilti batterier, fra 36V ned til 12V. Sistnevnte trenger et adapter for å kunne lades, men radioen kan altså ikke bruke det minste batteriet som strømkilde.

Størrelsen og tyngden er ikke akkurat noe man kan trekker for her. Det er bare sånn den er, og en av årsakene til at den trøkker på så godt. De to knottene oppå sitter noe utsatt til. Spesielt den venstre (av/på og volum) kom jeg stadig borti med saker og ting, som resulterte i at den ble ufrivillig slått av.

Prisen er testens høyeste. Men husk at det Motek oppgir som veiledende pris er mer villedende, da alle kunder der har varierende grad av rabatter.

AUX og USB bak gummilokk.
AUX og USB bak gummilokk. Men ingen mobilrom med lokk.
Intuitiv betjening.
Intuitiv betjening. Av/på-knappen t.v. er for lett å komme borti.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)