Test og vurdering

Makita DMR110 – overraskende god DAB+ byggeradio

DMR110 overtar etter bestselger DMR105. Denne er et funn for lydglade Makita-brukere. Pluss for hendig format, lav pris og en lyd som overrasker. Et par praktiske stang-ut trekker nedover. NB: Har ikke Bluetooth. 

Test av Makita DMR110. En del av en større test av DAB+ byggeradioer. 

Makita DMR110 erstatter utgående DMR105. I bunn og grunn det samme produktet som forgjengeren. Forskjellen er at 110 også kan bruke de nye 10,8V slide-batteriene, ikke bare stavtypen.

Oppdatering: Her sto det først at DMR110 har Bluetooth. Det er IKKE riktig. Beklager feilinfo. 

Kompakt radio

Det er nemlig et produkt som både er plasserings- og lagringsvennlig i formen, med en lydkvalitet som ikke gjør skam på verken P3, P13, Radio Rock, P4, Radio Norge, Nitimen, Spotify (via AUX) eller hva du nå å hører på. Her er det fylde og åpenhet i god klasse. Lyden er ikke riktig like gladfeit som på Hilti eller Dewalt Toughsystem, men så er denne boksen vesentlig mindre i størrelsen også.

Makita DMR110

Dette er den radioen i testfeltet som byr på den beste kombinasjonen av beskjedent fysisk format og stor lyd. Legg til lav pris, og vi er farlig nært en betegnelse som “Beste kjøp” i testen. Hvis du bruker Makita-utstyr og har batteriene, da.

Betjentingspanelet er intuitivt og greit, i øvre del av fronten. Radioen leter selv opp tilgjengelig liste over DAB-kanaler første gang den slås på.

En luke utgjør bakre del av radioen. Her ligger strømforsyningen og her er sporene til å koble til diverse batterier. Radioen kan benytte seg av alle Makita batterier:

  • Stavbatterier på 7,2 og 10,8 V
  • De nye 10,8V slide-batteriene
  • De velkjente 14,4V og 18V slidebatterier.

Ladingen av batteriene må gjøres på en dertil egnet lader, radioen har ikke innebygget batterilader.

Om du vil koble til en mobil med ledning, så har du flere muligheter. I front er det et todelt gummilokk med hhv inngang for strøm og en AUX-inngang. Ytterligere en AUX og en micro-USB under baklokket som beskytter batteri og strømforsyning.

Å gjemme den eneste mobillademuligheten bak den luka er nokså upraktisk. Og når det først er en USB-port der, så er det micro-USB? Hva er galt med standard USB-port, som hele verden bruker? Det der er skuffende upraktisk, Makita.

Antenna ser utsatt ut på Makita DMR110.
Antenna ser utsatt ut på Makita DMR110.
DMR110 tar alle Makita batterier, fra 7,2 til 18 Volt. Inkludert de nye 10,8V slide-batteriene.
DMR110 tar alle Makita batterier, fra 7,2 til 18 Volt. Inkludert de nye 10,8V slide-batteriene.
Batterirommet i Makita DMR110.
Batterirommet i Makita DMR110.
Kompakt format, god lyd og lav pris på Makita DMR110.
Kompakt format, god lyd og lav pris på Makita DMR110.
Makita DMR110
Makita DMR110

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)