AnnetNyheter

Enklere for elektrikeren med ny app

Montasje og bytting av el-målere har akkurat blitt enklere. TrønderEnergi Nett først ute med Powel-løsning som gjør det enklere å avrapportere arbeidsordrer for installatører.

Det er ikke alle verktøy som hører hjemme i verktøykassa. Siste nyhet for el-installatørene, for eksempel. Den kommer fra Powel, et IT-selskap som lever av å lage løsninger for forskjellige energiselskaper og entreprenører.

Elsmart er Powels løsning for arbeid i el-nettet. Som en del av den løsningen har Powel nå laget appen P0, som flytter dokumentasjonen ut i felt og effektiviserer jobben i flere ledd.

Arbeidsordrer

Appen er utviklet for å forenkle prosessen med å avrapportere arbeidsordrer for prekvalifiserte installatører. Ved å flytte registreringen ut i felt sparer både installatørene og nettselskapet tid, og man får en mer effektiv dataflyt ved at informasjon nå blir lagt direkte inn i systemet. Første montørlag ut til å teste appen for TrønderEnergi Nett var prekvalifiserte Buvik Elektro.

– De som har testet den så langt er fornøyd. Den er selvforklarende og veldig enkel å bruke, sier Geir Bellingmo i Powels pressemelding.

Han er daglig leder i Buvik Elektro. 6-10 av firmaets elektrikere kommer til å bruke appen til å begynne med.

Effektivisering og forenkling

For å melde inn nye måleroppsett bruker montører enten mobil eller nettbrett. Datasystemene blir oppdatert direkte, noe som gjør at jobben utføres mye raskere.

– Hensikten under utviklingen av systemet var å gjøre appen så enkel som mulig å bruke. Den fungerer både med og uten internettdekning, har man ikke internettdekning så synker den seg automatisk når man kommer på nett igjen, sier Torstein Løvseth fra Powel.

Appen kan brukes for bytting av målere, målemontasje i nybygg. Målerjobben laster man ned før man drar ut og ute på anlegg kan man legge inn bilder og målestand direkte. De nye måleroppdragene ligger i Elsmart og er sortert etter rett måler per arbeidsordre.

For TrønderEnergi Nett var det et ønske om effektivisering og enklere arbeidsprosesser som var avgjørende for at de ønsket å teste ut P0 appen.

– I dag bruker TrønderEnergi Nett mye tid på oppfølging av målermontasje, vi ønsket nye måter å løse dette på, slik at vi lettere og raskere kunne få inn informasjonen. For oss forenkler det våre prosesser ved at installatører utfører mer av jobben, og kan styre jobben mer selv. Montørene er prekvalifiserte og kan nå selv styre fremdriften på sine jobber, sier Sondre Kristiansen i TrønderEnergi Nett.

– Det er også fordeler for sluttkunden her, da de nå kun trenger å forholde seg til en aktør, sier Anders Dahl fra TrønderEnergi Nett.

Null opplæring

Etter en rask gjennomgang av appen på kontoret dro montørene ut for å prøve den i praksis ved montering av nye målere i et leilighetsbygg i Trondheim sentrum.

Powel er med ut i felt når ni målere skal installeres. Etter installering er både TrønderEnergi Nett og elektrikerne godt fornøyde. Bortsett fra en liten gjennomgang på kontoret har de hatt null opplæring, men jobben går smertefritt.

Arbeidsprosessene i P0 appen er lagt opp stegvis, tilgjengelige jobber kommer opp og man krysser av for de man ønsker å ta. Ute i felt velger man korrekt måler og appen viser informasjon om viktige opplysninger.

Fra én prosess til neste

Gjennom hele prosessen blir man guidet stegvis fra en prosess til den neste. Når jobben er ferdig avslutter montøren den i appen, kontorpersonale godkjenner og målerinfo blir sendt direkte inn i TrønderEnergi Nett sitt system.

P0 appen er tilgjengelig nå og kan kjøres på Android nettbrett eller mobil.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)