AnnetNyheter

Multi Bygg AS til topps i Maxbo-kåring

Her er Kristoffer Frengstad (t.h) på jobb for Multi Bygg AS. Sist helg tok han imot prisen “Årets samarbeidspartner” på Maxbo Arena. – Multi Bygg er digitale og effektive, og de involverer alltid oss tidlig i prosjektene for å finne gode løsninger, sier Maxbo Proff-sjefen om Brumunddal-entreprenøren.

Tekst: Jørn Søderholm

Henrik Vestli (t.v.) og Kristoffer Frengstad i Multi Bygg AS.
Henrik Vestli (t.v.) og Kristoffer Frengstad i Multi Bygg AS. For anledningen med en lite digital byggetegning. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

Dette er prosjektlederne Herman Vestli (26) og Kristoffer Frengstad (30). To unge, kompetente karer som jobber i Multi Bygg AS i Brumunddal. Med fersk utdannelse og oppvokst som “barn av sin tid” er de gode representanter for en av de viktigste drivkreftene i byggebransjen nå: Digitalisering.

Prosjektleder Kristoffer Frengstad, daglig leder Gustav Thorsrud og anleggsleder Knut Olav Nysveen i Multi Bygg AS mottok i helgen prisen "Årets samarbeidspartner" fra Maxbo.
Prosjektleder Kristoffer Frengstad, daglig leder Gustav Thorsrud og anleggsleder Knut Olav Nysveen i Multi Bygg AS mottok i helgen prisen “Årets samarbeidspartner” fra Maxbo. (Foto: Kilian Munch)

Digitalt skifte i bygg

– Vi er i et digitalt skifte. Vi som har vokst opp med PC og internett har god kjennskap til de grenseløse mulighetene som finnes. I en fase som Multi Bygg er i nå så virker det særdeles fornuftig å satse ungt for å få høy datakompetanse med på kjøpet. For å kunne effektivisere må vi kjenne muligheter og begrensinger. Da kan det lønne seg for ledere å satse på unge som innehar denne kompetansen, sier prosjektleder Kristoffer Frengstad i denne artikkelen fra NHO Innlandet publisert på sensommeren i fjor.

Så viktig er denne IT-kompetansen at byggentreprenøren Multi Bygg AS i Brumunddal spesifikt satser på nyutdannede medarbeidere for å få folk med fersk kunnskap.

Selskapet er midt i en prosess med digitalisering av sine prosesser. Frengstad var da NHO skrev artikkelen tatt ut av produksjon for å få i gang nye systemer.

Digital og effektiv

Multi Bygg AS ble av Maxbo sist helg kåret til «Årets samarbeidspartner». Prisen ble delt ut på Arena 2019, byggevarekjeden Maxbos årlige samling for leverandører, proffkunder og ansatte, på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Akkurat fokuset på digitalisering – og i et større perspektiv den enda viktigere effektivseringen – sto sentralt i juryens begrunnelse. Maxbo sier seg blant annet imponert over hvordan Multi Bygg AS hele tiden jobber for å finne de beste løsningene.

– Vinneren er en allsidig entreprenør som utfører alt fra kompliserte betongjobber og offentlige prosjekter til mindre jobber. De involverer alltid Maxbo Proff tidlig i prosjektene slik at vi sammen kan finne de gode løsningene. De er nytenkende og inspirerer oss i Maxbo Proff til å jobbe for å bli stadig bedre, sier Christina Stautland. Hun er direktør i kjeden og sjef for Maxbo Proff.

– Tusen takk til alle ansatte som har bidratt til dette, sier daglig leder Gustav Thorsrud i Multi Bygg AS, som mottok prisen fredag kveld.

– Det er både inspirerende og en stor ære for oss å få denne prisen. Vi setter stor pris på det samarbeidet vi har med Maxbo. De hjelper oss alltid når vi trenger det, sier Thorsrud i en pressemelding fra Maxbo.

Mer lønnsomt

Multi-Bygg og Maxbo har samarbeidet gjennom en rekke år. Maxbo trekker frem Multi Bygg AS som en de samarbeidspartnerne som er aller flinkest til å bruke nye tjenester.

– De er svært moderne i måten de tenker på, og de var tidlig ute med å bruke digitale løsninger. Det betyr at alle deler av et prosjekt kan gjennomføres mer effektivt, som gir raskere og mer lønnsomme prosjekter for alle parter, sier Stautland i Maxbo.

Multi Bygg AS jobber hovedsakelig med betongarbeider. Hovedmarked er næringsbygg og offentlig sektor, samt oppføring av boligblokker for andre utbyggere.

Bygger på innlandet

Selskapet ble stiftet i 1977, som en videreføring av et personlig selskap etablert allerede i 1952. Oppdragene er primært i Ringsaker, Hamar, Elverum, Løten, Stange, Lillehammer og Gjøvik. De fleste kurver peker i den hyggelige retningen, med et bra volum på ordrereserven.

– Vi har stadig mange oppdrag innen privat og offentlig sektor. Nå jobber vi blant annet med renovering av handelshuset Parketten, næringslokaler og leiligheter i Centrumsparken samt en rammeavtale med Ringsaker kommune, sier Gustav Thorsrud om dagens situasjon i Multi Bygg AS.

PS: Multi Bygg AS (riktig skrivemåte ihht Brønnøysund) må ikke forveksles med Multi-bygg AS, et byggefirma i Trøndelag som gikk konkurs i 2017. DS

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

 1. The other day, while I was at work, my sister stole my
  iphone annd tested to see if it can survive a thirty foot drop, just
  so she can be a youtuube sensation. My apple ipoad is now
  broken and sshe has 83 views. I know this iss completely off topic but I had
  to share it with someone!

  Would You Here is my weblog bookie7 bandar judi slot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)