AnnetNyheter

Nytt system av verktøykasser kommer snart fra Milwaukee

Dette er (antakelig) en av årets nyheter fra Milwaukee: Verktøykassesystemet Packout, for lagring og transport av verktøy.

Nå i slutten av januar møtes selger og forhandlere til årets store europeiske kickoff for Milwaukee verktøy. Her er det blant annet visning av nye produkter, som vil bli presentert som nyheter utover vinter og vår.

En av nyhetene som (antakelig) vil bli vist her er Packout, et system av verktøykasser og -vesker for lagring og transport. Det vil si et system av bokser og vesker i ulike størrelser til oppbevaring og transport av maskiner og andre verktøy.

Milwaukee Packout

Systemet har vært tilgjengelig i USA siden i sommer. Det består av åtte deler:

  • En stor boks med hjul og uttrekkbart håndtak
  • Mindre bokser i fire ulike størrelser
  • Verktøyvesker i tre ulike størrelser.

En av de mindre boksene samt verktøyveskene har håndtak på toppen for å bære en stabel med andre bokser klikket fast under. Dette skal gjøre det enkelt å ta med seg akkurat det man trenger, forutsatt at man selv har et bra system for hva man lagrer i hvilken boks.

Les også: Har verktøy – mangler organisering

Ikke offisielt informert

Det lille forbeholdet som ligger i “(antakelig)” skyldes at det ikke er bekreftet eller informert fra Milwaukee selv at dette systemet nå kommer til Europa og Norge. Når jeg likevel skriver det nå, så er det basert på to kilder:

  1. Normalt pålitelige Toolguyd (USA) skrev nylig at systemet nå er på vei til lansering i Europa.
  2. En Milwaukee-forhandler som ellers er godt orientert om det som foregår derfra delte nylig videoen nederst i denne artikkelen, sammen med det lett kryptiske budskapet “kommer snart…”.

Alle delene i Packout-systemet har spor i bunn og lokk som klikker fast i hverandre, og som gjør det enkelt å flytte med seg stabler av kasser oppå trilleboksen og med vesker på toppen.

Ligner Dewalt Toughsystem

Systemet er ganske likt f.eks Dewalts solide Toughsystem og rimeligere men mer omfattende Tstak, men med et par viktige forskjeller:

Packout er etter det jeg kan se utelukkende et frittstående system av bokser og vesker som passer til hverandre. Det er ikke konstruert for at koffertene maskinene leveres i skal kunne klikkes inn i en Packout-stabel. Hvis det skal bli endringer på dette framover må de endre på koffertene maskinene leveres i. Dersom du skal ha maskiner med i en Packout-stabel må det være i en av de nye boksene, ikke kofferten maskinen ble levert i. Dewalt leverer mange av sine maskiner i Tstak kofferter (som pussig nok ikke er kompatibelt med Toughsystem-boksene).

Packout-systemet inneholder p.t. ingen dedikerte løsninger for oppbevaring i bil eller på verksted/lager. Dewalt Toughsystem inneholder blant annet flere reoler og braketter for lagring av boksene.

Tåler vann, skitt og juling

Packout er konstruert for å tåle mye. Solid plast og hjørner forsterket med aluminiumprofiler, samt en vanntetthet ihht IP65 plasserer den i samme klasse som Dewalt Toughsystem når det gjelder robusthet. Det vil si et hakk eller to over mye av øvrige kofferter, bokser og systainere fra verktøyprodusentene der ute når det gjelder tåle evne. Spesielt evne til å holde vann unna utstyret inni.

Etter den lille informasjonen jeg har tilgjengelig nå å dømme vil Packout leveres i sort i Europa, ikke i rødt som i USA. Prisene har jeg naturlig nok ingen anelse om ennå. I USA er Packout priset sånn noenlunde i nærheten av Dewalt Toughsystem.

Til slutt videoen som Milwaukee-forhandleren delte:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)