Nyheter

To nye 36V-maskiner kjører på 2x18V

36V kombihammer og 230 mm vinkelsliper som kjører på to 18V batterier i stedet for ett på 36V. Det er to av nyhetene fra Metabo nå.

Metabo KHA 36.
Metabo KHA 36V.

Metabo har KHA, en utmerket SDS Plus kombihammer (se test) og WPB, bransjens eneste 230 mm vinkelsliper på batteri. Begge er 36V-maskiner, konstruert for å brukes med Metabos 36V LIHD-batteri.

Alle disse batteriene

Sukk. Alle disse batteriene og laderne å holde styr på! Her prøver man å holde seg til ett merke, men så får man likevel logistikken med batterier til forskjellige maskiner. Hvorfor kan ikke alt gå på det samme batteriet? Så kan man heller ha så mange man trenger av det?

Metabo LIHD batteri 230 mm vinkelsliper
Metabo WPB, verdens første 230 mm vinkelsliper. Her med 36V batteri.

Det kan ha vært tanken bak batteriløsningen som nå kommer på de nevnte 36V-maskinene. De har nemlig fått et grensesnitt for å koble på to 18V batterier i stedet for ett på 36V. Makita har hatt en tilsvarende løsning i flere år.

Dermed kan kombihammeren (som slår 3,1 Joule og roterer 4500 o/min) og vinkelsliperen (som kutter inntil 77 mm dypt) kjøre på samme batterier som bor-skrumaskinen som henger i buksehempa.

2x18V batteri

Metabo KHA 2x18V kombihammer.
Metabo KHA 2x18V kombihammer.

Det er IKKE et separat adapter, sånn at man kunne bytte mellom 36V og 2x18V etter ønske. Man må velge enten det ene eller det andre. Versjonen med to batterier blir noe tyngre, da to 18V batterier på 6,2 Ah hver veier mer enn ett 36V med samme kapasitet.

Effekt og prestasjoner da?

– De opplysningene vi sitter på tilsier at det IKKE skal være noe forskjell på effekten på disse. Begge versjonene skal tilsvare en strømmaskin på 2400 watt, sier country manager Espen Haugli i Metabo Norge.

Pris?
Metabo selger dem i sett som består av maskin med fire 6,2 Ah batterier og to hurtigladere som til sammen går i to MetaLoc kofferter. Alternativt kun maskin i samme koffert.

  • WPB vinkelsliper sett: 11 999
  • WPB vinkelsliper solo: 5 899KHA kombihammer sett: 10 499
  • KHA kombihammer solo: 4 499

Veil priser ut fra forhandler, eks mva.

Metabo 230 mm vinkelsliper med 2x18V batteri.
Metabo WPB 230 mm vinkelsliper med 2x18V LIHD batteri.

Her er en video av 230 mm vinkelsliperen med ett 36V batteri.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)