Nyheter

Kompressor i Systainer verktøyboks

Er kompressoren litt knot å få med seg, sa du? Her er en 1,5 hk kompressor – i Systainer.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Abac Multibox, kompressor i Systainer T-Loc
Hva koster det: Ca 6000 eks mva
Hvor fant jeg det: O.K. Kompressorservice

Systainer-toget ruller videre. Nå også med en kompressor ombord.

Batteriverktøy er fine saker. Men man kommer stadig tilbake til luft, med pistoler og andre redskaper i lett vekt og hendige formater, og muligheten til å bruke trykkluft til flere ting. Blåse ting rent for skitt og spon, for eksempel.

Drass med slange og kompressor

Men så er det drasset med trykkluft, da. Slangen er ett eksempel. Spesielt hvis man i mangel av en trommel eller god gummislange slåss med stive, kjipe slanger som vil alt annet enn å kveile seg som du vil.

Kompressoren kan være et enda større ankepunkt mot luft, og tale til fordel for batteridrevne verktøy. Spesielt hvis man jobber på farta. Den evige balansegangen mellom luft nok, støy, vekt og plass.

Armer som Blekkulf

Man har jo alltids kompressorer i små, hendige størrelser. Men selv de små kan være ganske kranglete i form og fasong. Spesielt når man gjerne skal ha med slange, verktøy og litt forskjellig samtidig – og ikke har like mange armer som Blekkulf.

I dag kom jeg tilfeldigvis over en snedig sak, på et besøk hos verktøy- og kompressorspesialisten O.K. Kompressorservice i Hedmark.

Systainer med kompressor

En Systainer T-Loc boks, med en kompressor inni!

For litt siden tok jeg Det Store Steget, og flyttet alt mitt jordiske garasje- og verkstedgods inn i et enhetlig oppbevaringssystem. Systainer T-Loc, ja. Kompressoren – en sådan – var det ikke plass til.

Men her står det altså en Systainer fiks ferdig med kompressor inni. Den kommer fra italienske Abac, en stor produsent av kompressorer i alskens størrelser og typer.

Abac Multibox

Den bærer det ikke altfor megetsigende navnet Abac Multibox, antakelig fordi den kommer i et sett bestående av kompressorboks, en tom boks til tilbehør og en Sys-Cart tralle. Alt fullt kompatibelt med Systainer T-Loc-systemet uansett merke.

Produktet selges i Norge også av Hedmark Service.

Kom for 3-4 år siden

Tidligere versjoner av Systainer-kompressoren. Schneider t.h.

Dette er ikke et helt nytt produkt, og Abac er heller ikke den første som gjør dette. I 2016 (muligens 2015) kom etter det jeg kan grave meg fram til på nettet de første Systainer-kompressorene på markedet. I tillegg til Abac verserer den også med et par-tre andre navn. Det ser ut til at Schneider var først ut med dette med sin Sysmaster kompressor.

Disse har etter det jeg vet ikke vært tilgjengelig i Norge. Korriger meg gjerne om jeg tar feil.

De tidligste variantene har etter det jeg kan se vært på 1,0 hk, med luftleveranse i underkant av 100 l/m og en tank på fire liter.

Ny og sterkere

Det nye med denne Abac Multibox er at den er kraftigere, med oppgitt effekt 1,5 hk, luftmengde på 160 l/m ved åtte bar og med en seks liters tank. Det bør borge for en mer anvendelig kompressor for alt fra renblåsing, dekkfylling og stifting til å kunne forsyne en 90 mm stavspikerpistol.

Ikke tro at dette er kompressoren for deg hvis du har tenkt å lakke/male, sandblåse, drive muttertrekkere eller andre luftkrevende ting.

En Abac Multibox har blitt med meg hjem. En testrapport kommer etterhvert.

Spesifikasjoner

Produkt: Abac Multibox oljefri kompressor i Systainer T-Loc
Motor: 1,1 kW / 1,5 hk
Luftmengde: 160 liter/minutt
Trykk: 8 bar
Tank: 6 liter
Støy: 95 dB
Vekt: 16,8 kg

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)