Nyheter

Mini-truck og jekketralle som selv klatrer inn i bilen

Mangler kran og løftelem, sa du? Denne krabaten løfter pallen inn i bilen, og deretter seg selv. Dermed kan du ta med “gaffeltrucken” i bilen eller på på hengeren. Se hva den greier av vekt og høyde – og hva den koster. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Attack Climber 500, jekketralle med elektrisk løft
Hva koster det: Fra 23 000 eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Wee.no

English summary: This is Attack Climber, a pallet truck just now introduced by wee.no. It has a clever built in climbing function. After lifting the pallet into the van/truck or onto the trailer, it lifts itself as well. No neeed to plan for lifting in the other end of a transport, bring your own fork lift. Wee.no is a norwegian manufacturer and supplier of lots of interesting construction / industry equipment. 

Å få med seg varer og utstyr på en pall kan ofte være enkelt i den ene enden av transporten. Der er det alltids en truck eller traktor med pallegafler som kan løfte pallen inn i bilen eller opp på hengeren.

Løftelem

Men hva med den andre enden? Er det en truck der? For ikke å snakke om leveranse på flere steder. På lastebiler og større varebiler med løftelem er det ikkeno´problem. Der er det bare å kjøre jekketralla rett inn. Tilhengerfrakt kan være tricky (bortsett fra med Tredal Multiloader, som har innebygget palleløft).

Utstyrsprodusenten Wee.no har mye morsomt i sitt sortiment. Nå introduserer de denne: Attack Climber 500 heter den, og er en ny jekketralle for flere typer transportoppdrag.

Attack Climber jekketralle

Attack Climber 500 fungerer som en liten elektrisk truck, men har en smart funksjon få andre kan skilte med.

Først løfter den pallen eller inn i bilen eller opp på tilhengeren. Deretter løfter Attack Climber seg selv inn i kjøretøyet, med sin egen motor og mekanismen i løftemasten. (Fortsetter under videoen) 

– Attack Climber passer dermed fint til lasting av tilhengere, varebiler eller lastebiler uten bakløfter. Et svært praktisk redskap både for store og små transportenheter i flere ulike bransjer. En klatrende jekketralle sparer operatøren for tunge løft. Den gjør det også mulig å drive en mindre transportenhet helt på egenhånd, sier daglig leder Rune Wee i en pressemelding.

Skiller på løftehøyde

Wee Attack Climber jekketralle løfter paller inn i varebil
Tre modeller, med løftehøyder på hhv 80, 100 og 130 cm. Wee Attack Climber jekketralle. (Foto: Leverandøren)

Attack Climber kommer i tre størrelser; 80, 100 og 130. Alle tre løfter 500 kg. Forskjellen ligger i mast og løftehøyde. Sistnevnte er på henholdsvis 80, 100 og 130 cm på de tre modellene. Dermed skal det være mulig å rekke opp til det meste av varebiler, tilhengere, pickuper og mange lastebiler.

Den innebygde motoren er på 800 W. Den brukes kun til løft, mens framdriften må skje med muskelkraft og menneskelig kaloriforbruk. Den er 78 cm bred, med en maksimal gaffellengde på 165 cm. Egenvekten ligger rundt 245 kilo, inkludert batteri.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)