Nyheter

Automat for skjult terrasseskruing

Dette er Camo Drive, en automat for skjult skruing av terrassebord, i stående arbeidsstilling og med båndede freseskruer. Kommer snart til Norge. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Camo Drive, automat for skjult terrassemontering
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Optimera/Montér, Coop OBS Bygg, Maxbo samt Ski Bygg og noen andre frittstående butikker. (Lanseres høsten 2019)

Skjult innfesting av terrassebord er lekkert som bare det. Etterspørselen vokser kraftig, både i gjør-det-selv-markedet og blant kunder hos håndverkere. Men det er ikke til å komme fra at det tar sin tid når man må krabbe rundt på knærne og skru gjennom en mer eller mindre lett håndterlig skrumal.

Camo Drive automat

Nå er det på vei et hjelpemiddel som kan få fart på terrassemontering stor skala, også med skjult innfesting: En automat med båndede freseskruer, spesielt for skjult montering av terrassebord.

Les også: Test av skrusystemer for skjult innfesting av terrassebord

Arne Franck-Petersen demonstrerer nye Camo Drive
Arne Franck-Petersen demonstrerer nye Camo Drive. (Foto: Jørn Søderholm)

Camo Drive kalles den. Ja, den kommer fra amerikanske Camo, som har en stor og sterk rolle på dette markedet også i Norge.

– Tidligere har vi hatt skruguider i forskjellige modeller. Nå overfører vi det samme prinsippet til et “standup-tool”, med båndede skruer. Det blir den desidert raskeste metoden for kantinnfesting, sier Arne Franck-Petersen i Camo-importør Terrassespesialisten AS.

Arne Franck-Petersen med nye Camo Drive.
Arne Franck-Petersen med nye Camo Drive. (Foto: Jørn Søderholm)

Lansering og forhåndstitt

Camo Drive blir offisielt introdusert her til lands på messen Bygg Reis Deg i høst, og vil være i salg neste år. Franck-Petersen har nå på forsommeren reist rundt på Optimeras demoturné med en forhåndstitt og demonstrasjon av det nye verktøyet.

Videosnutten under er fra en av disse. (Fortsetter under videoen).

https://www.youtube.com/watch?v=tnEavWmt9Eg

Camo Drive er basert på samme type patenterte skruer som i de manuelle Camo-jigene, bortsett fra at de er båndet.

Fresetupp for å unngå sprekker

Skruene har en spesielt utformet fresetupp, som freser ut 70 prosent av treverket under entringen. Dermed skrus den fast med vesentlig mindre fare for sprekker enn med andre skruer, spesielt nær ender og skjøter.

camo freseskruer
Freseskruene skal kunne skrus nær skjøter og ender. (Foto: Jørn Søderholm)

Terrasseautomaten skal kunne brukes med en hvilken som som helst borskrumaskin. I tillegg til å skru i sidene har automaten munnstykker til å skru konvensjonelt gjennom toppen, samt til skjult innfesting av komposittbord med spor til festeklips på sidene.

Prisene er ennå ikke klare. Arne Franck-Petersen antyder en pris på i underkant av 3000 kroner for automaten, mens skruene kommer til å være “noe dyrere” enn tilsvarende løsvektskruer.

Løsningen er allerede i salg i USA. Her er en video av systemet.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)