Nyheter

Dewalt Flexvolt støvsuger med Tstak og fjernkontroll

Dewalt er rett rundt hjørnet med en ny Flexvolt støvsuger. Den sluker gode 3500 l/min, har en fjernkontroll som funker med alt og klikker rett inn i en Tstak-stabel for lagring og transport. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Dewalt Flexvolt støvsuger DCV586MT2 (inkl. batteri/lader) eller DCV586MN (kun maskin)
Hva koster det: P.t. ikke klart. Lanseres i februar 2019.
Hvor kjøpes det: Hos din faste (?) Dewalt-pusher

Dewalt DCV586M Flexvolt støvsuger
Dewalt DCV586M Flexvolt støvsuger. (Foto: Produsenten)

I høst lanserte Dewalt sin nye Flexvolt støvsuger i USA. I februar blir den tilgjengelig i Norge. Her får den betegnelsen DCV586MT2 i sett med batterier. Det er en interessant skapning, hovedsakelig av tre årsaker. 

1 – kraft og volum

Kraft og volum er den første. Amerikanske omtaler oppgir et sugevolum på 125 cfm (kubikkfot/min). Kjapt omregnet blir det drøyt 3500 liter/min. Nyere batteridrevne støvsugere fra andre proffmerker – ingen navn nevnt – opererer typisk i området 1300-1500 liter/min, mens 230V konvensjonelle byggstøvsugere typisk ligger på 4000-4500 liter/min. 

Her må vi ta et lite forbehold om at omregningen fra cfm til liter/min er gjort med journalist-matematikk, assistert av et par ulike konverteringskalkulatorer på nettet. 

2 – fjernkontroll 

Fjernkontroll er den andre. Joa, nye DCV586M har i likhet med en del andre en Bluetooth-modul som gjør at den kan starte automatisk sammen med en sag eller sliper som også har Bluetooth. Men den har i tillegg en fjernkontroll som starter og stopper støvsugeren på avstand.

Mange av oss har verktøy som fungerer godt, men uten Bluetooth. Smett fjernkontrollen på håndleddet eller rundt håndtaket på saga, så starter du støvsugeren derfra. Uten å måtte gå heeelt bort til støvsugeren for å slå den på manuelt. Og uansett merke på saga, sliperen eller bormaskinen. 

Fjernkontrollen er basert på radiobølger, ikke Bluetooth. 

3 – Tstak

Utformingen er den tredje må-ha-utløseren ved den nye Flexvolt støvsugeren. Den er designet i tråd med Tstak-systemet, og smetter dermed rett inn i hyller og stabel med verktøykofferter, sortimentsbokser, radio og annet tilbehør i det etter hvert ganske omfattende transport- og lagringssystemet fra Stanley og Dewalt. 

I første omgang ser det ut til at den kommer i “bare” Tstak, men det skulle overraske om den ikke senere også kommer til å passe like godt inn i det større Toughsystem. Enten i en egen versjon, eller med en form for adapter. 

Dewalt DCV586M Flexvolt støvsuger, her med vinkelsliper
Dewalt DCV586M Flexvolt støvsuger, her i bruk sammen med en 125 mm vinkelsliper. (Foto: Produsenten)

Om den nye støvsugeren holder i klasse L eller om den tilfredsstiller de strengere klasse M-kravene er p.t. ukjent for oss. I USA oppfyller den krav i OSHA Table 1, hvis det sier deg noe. 

Spesifikasjoner – Dewalt DCV586M Flexvolt støvsuger

  • Sugevolum: Ca 3500* l/min
  • Beholder: Ca 9* liter
  • Styring: Bryter, Bluetooth og fjernkontroll
  • Vekt: 8* kg
  • Filter: 2 stk Hepafilter. Automatisk filterrensing
  • Slange: 31,8 mm x 2,5 meter *
  • Støvpose: Fleece, papir, plast
  • Pris: P.t. ikke klart

*Omregnet fra amerikanske enheter

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

4 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)