Test og vurdering

Dewalt DWST1 Tstak radio – DAB+ og god lyd i praktisk format

Lyden er nydelig klar og passe fet. Formen er “perfekt”, i en Tstak koffert som passer rett inn i en stabel med øvrig Dewalt verktøy. Smart app- og blåtannstyring – med noen mangler. Her er en test av den nye Dewalt DWST1 Tstak DAB byggeradioen.

Tekst og foto: Jørn Søderholm

I fjor vår gjorde jeg en sammenligning av de mest tilgjengelige byggeradioene med DAB. Her kom Dewalt DWST1 Toughsystem ut på topp (sammen med Hilti RC4), med en veldig trøkk i lyden.

[pro_ad_display_adzone id="4024"]

Ulempen med Toughsystem-radioen var formen og designet. Den er ypperlig for de som bruker de brede Toughsystem koffertene. Men dem er det veldig mange som ikke bruker, for å si det sånn.

DWST1 Tstak radio med DAB og Bluetooth

Dewalt DWST1 Tstak stabel og radio.
Dewalt DWST1 Tstak stabel og radio. Nå snakker vi praktisk!

Nå i vår har Dewalt kommet ut med radioen DWST1 Tstak. En byggeradio på samme konsept som Toughsystem, men tilpasset Tstak koffertsystemet.

Nå snakker vi praktisk! Tstak er det det veldig mange som bruker, ettersom det formatet er standardvalget på nytt utstyr som leveres i koffert. Dette er altså en radio som går rett inn i systemet for de som bruker mye Dewalt.

Lyd

Jeg er ingen spesialist på lyd og lydkvalitet. Jeg har ikke begrepsapparatet og ordforrådet til stereo-feinschmeckerne, som kan beskrive musikk og høyttalerkvalitet like blomstrende som vinskribentene snakker om mørke bær, tobakk og sure sokker.

Den musikken jeg hører på kommer stort sett fra radiokanaler og “dagens anbefalinger” på Spotify. Men jeg er fullstendig godt i stand til å si at lydkvaliteten i DWST1 Tstak byggeradioen er noe av det beste jeg har hørt i denne type radioer.

Dewalt DWST1 Tstak radio låsehemper
Dewalt DWST1 Tstak radio. Låses fast i andre Tstak kofferter med disse låsehempene.

Denne har ikke fullt den samme fete basstrøkken som storebror DWST1 Toughsystem, og ikke fullt den samme kapasiteten til å spille høyt for hele bygget som den store Hilti-radioen. Men tett oppunder. Og på mange bygg og prosjekter får man uansett ikke lov til å spille for allmennheten.

Lyden her er nydelig klar og tydelig i diskant og mellomtoner. Musikkvokalen og radiopratingen flyter tydelig utover, uten at man må ha den for høyt på. Bassen er hyggelig, på riktig side av grensen mellom feit og halvfeit.

Til og med dama i huset – som synes det meste av masingen min om verktøy, maskiner og utstyr i beste fall er litt sært – har lagt sin elsk på denne, og lagt ned et påbud om at den parkeres lettest mulig tilgjengelig.

Effekten er 45 Watt, og lyden sendes ut gjennom to mellomtonehøyttalere i front, to på baksiden og et par sub-er i bunnen som står for trøkken.

Design

Dewalt DWST1 Tstak radio er ganske stor og tung, isolert sett. Men formen og låsespennene gjør at den kan klikkes inn i en stabel av andre Tstak kofferter. Da er den lett å få med seg, enten man flytter seg rundt på et bygg/prosjekt, jobber ut av en servicebil eller flytter seg mellom garasjen og hjemlige byggeprosjekter. Lyden og bruksvennligheten er bra også for de som stort sett holder seg i ro på et verksted, uten å flytte den med seg rundt.

Hjørnene er beskyttet av gummiknotter, bærehåndtaket er solide saker og hele boksen oser kledelig av robusthet og evne til å motstå mye av verdens ondskap.

Batteri

Dewalt DWST1 radio med 9Ah Flexvolt batteri
Dewalt DWST1 kan bruke alt av batterier. Fra 10.8V opp til den massive 9Ah Flexvolt godklumpen. Plass til mobilen på “hylla” i forkant.

Boksen kan brukes både stående og liggende. Under et lokk på toppen finner vi et batterispor, samt et sted å legge fra seg mobilen om man ønsker. Her kan man koble mobilen til radioen med AUX om man vil spille lyd fra mobilen ut på radioen, eller USB om man vil både spille lyd og lade mobilen samtidig. Lokket til dette rommet er sikret med en pakning. Dewalt DWST1 er IP54 sikret mot fukt og støv.

Den kan bruke alle Dewalt batterier, fra de små 10,8V opp til Flexvolt. Her er det også plass til det digre 9Ah Flexvolt-batteriet. DWST1 har i likhet med storebroren en ekstern strømforsyning som kobles til en utvendig inngang bak et gummilokk på baksiden. Strømforsyningen leverer 24V og 2000 mA som både driver radioen og lader batteriet som eventuelt står i batterisporet. Ingen ekspresslader akkurat, men det funker. Ladekapasiteten på 2A er akkurat dobbelt så stor som i Toughsystem-radioen jeg testet i fjor.

Kontrollpanel

Kontrollpanelet på Dewalt DWST1 Tstak radio.
Kontrollpanelet på Dewalt DWST1 Tstak radio.

På fronten, like ved bærehåndtaket er radioens sentrale kontrollpanel. Brukergrensesnittet er enkelt og lettforstått. Dette kommer man greit inn i, også uten å ty til bruksanvisningen. Displayet snur seg automatisk riktig vei om radioen brukes stående eller liggende, og lyden sprer seg like godt uansett hvilken vei boksen står.

Strømforbruket på batterdrift varierer naturligvis med bruk, temperatur og slikt. Et 2,0 Ah 18V XR batteri holder en kort arbeidsdag (6-7 timer) før det må lades. Hvor lenge 9Ah holder? Aner ikke, har ikke hatt tid til å prøve. Men det er lenge.

Bluetooth og app

Dewalt DWST1 Tstak har en Bluetooth-modul inni seg. Du kan koble mobilen til den og spille nettradio, Spotify eller musikk på den måten. Du kan også styre radioen fra en app på mobilen.

Ikke Tool Connect-appen, som brukes til kontroll og tyverisikring av verktøy og batterier. Dewalt har laget en egen app til denne radioen, der man man styre volum, velge radiokanaler og spille musikk fra. Musikken du har i Itunes / Google Play, altså. Ikke Spotify. Man kan også slå radioen av etter bruk, men man må fysisk bort til radioen for å slå den på.

Denne radio-appen finnes både til Android og IOS. Dessverre mangler den appen Tool Connect-appens mulighet til å lokalisere og aktivere/deaktivere enheten. Den funksjonaliteten er en ganske effektiv tyverisikring, som jeg gjerne skulle hatt på denne radioen. Den kan fort være attraktiv å rappe, om en uvennlig sjel får sjansen.

Pris

Veiledende pris er oppgitt til 3200 kroner eks mva. Det er uten batterier. Ikke helt billig, men greit nok. Den er observert hos norsk nettbutikk til ca 2600 eks mva, og det har gått ut en del sånne radioer i vår på Dewalt sin “buy more, get more”-kampanje, blant annet ifbm Yellow Demon-turneen.

Dewalt DWST1 radio i Tstak stabel.
Dewalt DWST1 radio i Tstak stabel.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)