Nyheter

Slår til med nye XR Flexvolt kombihammere

Dewalt kommer her med to (egentlig tre) nye kombihammere på XR Flexvolt-plattformen. En rask SDS Plus-maskin og en SDS Max-maskin med over 6 Joule slagkraft.


De to (egentlig tre) kombihammerne presenteres i en pressemelding denne uka.

Hallo: Hva er dette med to eller tre? Er det to eller tre maskiner?

SDS Max og SDS Plus

Det er to: En stor, sterk SDS Max og en lettere og kjappere SDS Plus. Sistnevnte kan leveres i to versjoner, hhv “vanlig” SDS Plus og en med chuckfeste som gjør det enklere å bytte mellom SDS Plus og standard chuck. De to har forskjellige modellnumre, og er dermed formelt to forskjellige maskiner.

Kraftkilden er uansett XR Flexvolt 54V batterisystemet som ble lansert i fjor.

Børsteløs motor

Maskinene har som seg hør og bør en børsteløs motor, som i kombinasjon med det nye batteriet skal gi en slag-
kraft og ytelse som kan matche strømdrevne borhammere. Og større muligheter til smart styring av motoren: De nye maskinene inngår i Dewalts “Perform & Protect”-sortiment. Det innebærer at maskinene har flere sikkerhets-funksjoner, blant annet antirotasjonskontroll.

Det vil si at maskinene stopper på flekken hvis den kjører seg fast.

– Det lave vibrasjonsnivået gjør det mulig å arbeide i 2 timer og 46 minutter uten at det er skadelig for brukeren, loves det i pressemeldingen.

Kjøre en SDS Max hammer i stein eller betong, i to timer og tre kvarter? Oioi, det er lenge. Inntil jeg har sett det, stiller jeg med lett skeptisk.

9 Ah batteri

Samtidig med kombihammerne lanserer Dewalt en ny og større versjon av Flexvoltbatteriet, på 9 Ah. Det er bygget på større celler enn 6 Ah-versjonen. Mer om det i en annen sak.

Her er hva Dewalt sier om de to maskinene.

SDS Plus

Dewalt DCH333X2 XR Flexvolt SDS Max kombihammer.
Dewalt DCH333X2 XR Flexvolt SDS Max kombihammer.
Dewalt DCH334X2 SDS Plus borhammer kombihammer
Dewalt DCH334X2 SDS Plus borhammer kombihammer

De to SDS Plus-maskinene heter henholdsvis DCH333X2 og DCH334X2. Dewalt og modellnavn, altså… Slagkraften oppgis til 3,5 joule.
– Dette gir en hastighet i særklasse ved boring av hull på opptil 30 mm i diameter, sies det i pressemeldingen.
DCH334X2 er den med byttechucken nevnt over. Produsenten lover at 9 Ah-batteriet skal holde 137 10×80 mm hull i betong på én lading. Vibrasjonsnivået oppgis til 8,5 m/s², hvis det sier deg noe.

SDS Max

Dewalt DCH481X2 SDS Max borhammer kombihammer.
Dewalt DCH481X2 SDS Max borhammer kombihammer.

6,1 joule. Det er voksent, og nøyaktig den samme slagkraften Milwaukee oppgir for sin M18 Fuel SDS Max. Det er en kapasitet som tidligere bare har vært mulig med nettdrevne borhammere.

DCH481X2 fikser opptil 40 mm i bor-diameter, og det nye 9 Ah-batteriet skal gi mer enn 15 minutter brukstid per lading. Maskinen er utviklet for tyngre jobber og behersker hull med diameter fra 18–40 mm i betong.

Dewalt lover 16 hull på 25 x 150 mm på én lading med 9 Ah batteri. Vibrasjonsnivået oppgis til 9,4 m/s².

Prisene starter på 5000 og strekker seg til 11 000 kroner, eks mva, for sett med batterier og lader i koffert.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)