Nyheter

Kommer snart til en Dewalt nær deg

Det ser ut som Dewalt gjør klart til å utvide Tool Connect-systemet. Nye maskiner, innstilling og tracking på mobilen og eksterne merke-tagger. Du trodde vel ikke de skulle la erkekonkurrenten være alene om det…?

Jeg har tidligere skrevet om hvordan Bosch, Dewalt og Milwaukee har begynt å bruke Bluetooth (og GPS) til å lage ny funksjonalitet i sine el-verktøy.

Med en smartmobil-app som grensesnitt kan brukeren og/eller eieren endre innstillinger som fart og moment på verktøy, ha oversikt over beholdningen og sikre utstyr mot tyveri ved å slå det av og på.

Eller også spore/tracke utstyr hvis tyverisikringen ikke virket.

Tidlig i utviklingen

Utviklingen er på et tidlig stadium hos alle. Milwaukee var først og har kommet lengst, og fokuserer mye markedskommunikasjon mot deres One Key system i år.

Dewalt kom i fjor med sitt Tool Connect-system, som p.t. ikke er stort mer enn et “battery connect-system”. I appen kan man se ladetilstand på batterier, slå batteriene av og på som en sikring mot uvedkommende bruk og man får varsling hvis batteriet forsvinner ut av rekkevidde.

Kun på batterier

Alt dette gjelder kun på to typer 18V batterier som har denne blåtannfunksjonen innebygget.

En temmelig begrenset funksjonalitet, som er mest for spesielt interesserte? Men bare navnet på tjenesten sladrer om at Dewalt har større planer for systemet.

Dewalt Tool Connect tag
Tool Connect tag, til merking av maskiner, verktøykasser og hva som helst annet.

De planene er i ferd med å se dagens lys. To amerikanske verktøyblogger – Coptool og Toolguyd – melder nå samtidig om en litt hemmelighetsfull teaser-epost fra Dewalt.

Slik blir Tool Connect

Her antydes det tre kommende Tool Connect-nyheter:

  • Et utvalg Bluetooth-maskiner for boring og skruing
  • En ekstern brikke (“tag”) for merking av maskiner, kasser osv. Tilsvarer Milwaukees One Key “Ticks”
  • En “connector” til å sette mellom batteri og maskin
Dewalt Tool Connect connector
Connector, til maskiner som ikke har Tool Connect innebygget.

Sistnevnte er en interessant sak, som Milwaukee ikke har.

Til eldre maskiner

Med denne dingsen mellom batteriet og maskinen kan eldre maskiner som ikke har Tool Connect-systemet også få mye av (eller hele?) systemets funksjonalitet. Maskinene programmeres nemlig gjennom batterikontakten, og en Bluetooth-modul med denne forbindelsen bør kunne gi full tilgang til alle innstillinger.

Det er forresten ikke helt sant at Milwaukee mangler adapter: De har et adapter til M18 pressmaskin til kabelsko, for å gjøre eldre pressverktøy kompatibelt med One Key systemet. Dermed kan også eldre pressmaskiner brukes til dokumenterte press av kabelsko.

Dewalt Tool Connect maskiner
Kommende maskiner med Tool Connect, fra slagtrekker til en stridsvogn av en børsteløs heavy duty bor-/skrumaskin.

Nå er dette altså informasjon som p.t. kun er på antydnings- og tolkningsnivå, selv i USA. Dewalt slipper ofte nye produkter og systemer i USA før Europa.

Så når vi kommer til å se det her til lands er et helt åpent spørsmål. Men det er temmelig sikkert ikke siste gang du leser om dette her på Verktøy 24.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)