Nyheter

Fein tar i bruk AMPShare batteri og L-BOXX koffert

Fein tar et skritt nærmere Bosch. Lanserer nye modeller av Multimaster med Bosch´s “nye” batterisystem AMPShare og L-BOXX kofferter.

Kortversjon: Fein Multimaster 500 og 700 kommer med feste for Bosch batterier. Eller AMPShare, om du vil. Det er det navnet Bosch nå bruker på batteriplattformen de deler med andre produsenter.

English summary: Fein Multimaster 500 and 700 are using Bosch 18V batteries. Or AMPshare, if you wish. It is the same thing.

– Mer fleksibel, mer valuta for pengene og mer effektiv. Brukere kan kjøre mange elektroverktøy fra forskjellige profesjonelle merker med et AMPShare-batteri.

Det sier Fein-importør Charlie Storm Messel AS i en pressemelding. Nå i høst – salgsklar i oktober – vil tre modeller av Fein Multimaster være tilgjengelig på den nye AMPshare batteriplattformen.

Fein Multimaster med AMPShare batteri

Fein lanserer modellene 500, 700 og 700 1.7 av batteridrevne Multimater med nytt batterifeste for AMPShare 18 V-systemet.

Vent! AMPShare? Nytt batterisystem? Hva er dette?

Det er et nytt navn på kjente greier. Bosch satt et nytt navn på sin 18V batteriplattform. I alle fall den delen de deler med andre produsenter, der Fein er en av de største.

At Bosch deler batteriene sine med Fein og andre har vi skrevet om før her på Verktøy 24, sist ifbm Bygg Reis Deg i fjor høst. Det nye nå er at systemet har fått sitt eget navn. Det svirrer også noen opplysninger om at én eller flere av produsentene på batteriplattformen Cordless Alliance System (CAS) går over til AMPShare. Det må vi komme tilbake til i en annen sak. Metabo står sentralt i CAS.

Tilbake til AMPShare.

Sparer penger med felles batteri

– Denne batteriplattformen gir klare fordeler for brukere ettersom kunder av andre partnerselskaper kan bruke eksisterende AMPShare 18 V-batterier med sin Fein Multimaster, og kan utvide sitt utvalg fra det store utvalget av andre produsenter som kan kjøres med AMPShare-batterier. Dette effektive systemet gir dermed kundene større fleksibilitet, fokus på bærekraft og i tillegg til å spare dem penger, sier CS Messel i pressemeldingen.

AMPShare 18 V batterier er altså Bosch batterier med ny merking. De leverer godt, og Bosch´s Coolpack 2.0-teknologi forlenger batterilevetiden med 135 prosent sammenlignet med batterier uten integrert varmespredning.

L-BOXX koffert

Elektronisk cellebeskyttelse beskytter også batteriet mot overbelastning, overoppheting og dyp utladning.

En annen “Bosch-nyhet” fra Fein, som handler om lagring og transport: Fein tar nå i bruk velkjente L-BOXX koffertsystem. Fra før kjent hos bl.a. Bosch.

Alle koffertene er kompatible med hverandre og kan kombineres eller legges til på mange måter. De er også tilpasset Sortimo varebilinnredning.


Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)