Nyheter

Heftig meiselhammer med nytt heavy duty batteri – Milwaukee 28 mm sekskant

Milwaukee har akkurat lansert en ny, kraftig meiselhammer med 28 mm hex redskapsfeste. Første maskin med MX batteri, en ny seriøst kraftig batteriplattform. Slagkraft som de sterkeste el- og bensindrevne brekkhammere.

Hva er det: Milwaukee MX Fuel 28 mm hex meiselhammer.
Hva koster det: Maskin veil kr 29 950 – tralle veil kr 2 350, eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos velassorterte Milwaukee forhandlere.

English summary: New, powerful jack hammer from Milwaukee. Uses standard 28 mm hex tools. Runs on Milwaukee´s new MX battery, and is the first machine in Milwaukee´s launching of the MX platform in the nordic. Claimed to break 2 tonnes of concrete on one battery. Or break a ditch in concrete 12 m long, 20×30 cm, if you´d like. Industry-first jack hammer in this class on battery. This is heavy duty. 

Sist høst gjorde Milwaukee sin første, internasjonale lansering av den nye MX batteriplattformen. Dette er batterier for stort og sterkt utstyr som ville sugd energien ut av et vanlig verktøybatteri på et øyeblikk.

Milwaukee MX batteri

Det vil si batteridrevne maskiner som skal kunne erstatte tilsvarende maskiner med drift på nettstrøm eller bensinmotor. Nå har kraftsystemet kommet til Skandinavia og Norge.

Milwaukee MX meiselhammer 28 mm sekskant. Knekker to tonn betong på én batterilading. (Foto: Produsenten)

Første maskin ut i den norske MX-lanseringen er en heftig meiselhammer med 28 mm hex sekskant redskapsfeste. En meiselmaskin som skal gjøre betongbryting til noe nær en kakefest, om vi skal tro pressemeldingen i forbindelse med lanseringen.

MX meiselhammer

– Å bryte betong er et arbeid som er hardt for kroppen, og som volder mange brukere en hel del hodebry. Målet vårt var å utvikle en løsning for dette. Underveis flyttet vi grensene for hva batteridrevet teknologi kan oppnå. MX Fuel meiselhammer er tryggere og enklere å bruke enn alle elektriske løsninger i markedet. Den har også 35 prosent raskere brytehastighet, sier produktsjef Henrik Nielsen hos Milwaukee Tool.

Maskinen peiser på med en slagenergi på opptil 62 joule og 1300 slag i minuttet. Vibrasjonsnivået er oppgitt til 5,17 m/s 2 målt vibrasjon.

Slår hardere, fortere og lengre

– Dermed meisler den nye MX Fuel meiselhammeren opptil 30 prosent hardere og gir 70 prosent lavere vibrasjon enn tilsvarende elektrisk utstyr, opplyses det i pressemeldingen.

Det er ikke nærmere angitt hva de oppgitte prosentene er sammenlignet med.

Omsatt til praktisk handling oppgir Milwaukee at meiselhammeren skal kunne bryte opp to tonn betong pr batterilading. Eller hakke opp en grøft 12 meter lang, 20 cm dyp og 30 bred, om du vil.

Tralle til transport og lagring

Milwaukee MX meiselhammer 28 mm sekskant. Transporttralle er ekstratustyr. (Foto: Produsenten)

Med en matchvekt på rett under 30 kilo er det ikke akkurat håndholdt utstyr vi snakker om, selv om den sies å være lettest i klassen. Om man river i en halvfet bunke tusenlapper på denne, så er det nok lurt å slenge på et par ekstra for å få med tilhørende tralle med hjul. Der er det oppbevaring for maskin, lader og fire meisler. Fjærbelastet, til og med.

Som seg hør og bør en Milwaukee maskin i toppklasse er den utstyrt med One-Key-systemet, med lagerstyring, sporing og innstillinger.

MX-serien lanseres med tre maskiner samtidig:

  • 28 mm sekskant meiselhammer (denne)
  • 350 mm kappemaskin
  • 150 mm diamant kjerneboremaskin

Spesifikasjoner – Milwaukee MX meiselhammer 28 mm

MX Fuel 28 mm Hex meiselhammer (MXF DH2528H-601)
Verktøyfeste: 28 mm Hex
Slagenergi (EPTA): 64 J
Full hammerkraft: 1300 slag per min
Vibrasjonsnivå ved meisling: 5,17 m/s2
Vekt med batteri: 29,6 kg
Myk start
Aktiveres med trykknapp
ONE-KEY™-kompatibel
Leveres med 1 stk batteri, lader, spissmeisel og 35 mm flatmeisel

https://www.youtube.com/watch?v=gpg4VnGVwgI

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)