Nyheter

Nytt utstyr til plast- og membransveisere

Nå kommer tyske Herz til Norge, med utstyr for plast-, membran- og beleggsveising. Fra håndholdte enheter til heftige, rullende automater for store arealer. Her ser du en ny, mellomstor RoofOn for PVC-membran. 

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Herz utstyr og tilbehør for membransveising.
Hva koster det: Fra 3 500 til 63 000 kroner.
Hvor kjøpes det: Importeres av Heat Supply AS

Gassbrennere og varmluftspistoler er fine saker til så mangt. Folk som driver større med plastsveising og -lodding, folier, membraner, vinyl og sånt trenger gjerne mer spesialisert verktøy. Nå er utstyr fra en “ny” produsent tilgjengelig for denslags i Norge: Herz Gmbh, som lager sine produkter i Tyskland, Sveits og Østerrike

Herz varmeutstyr

Plastsveising med Herz Rion
Plastsveising med Herz Rion håndholdt. (Foto: Produsenten)

De designer, utvikler og produserer maskiner innen plastbehandling og prosessvarmeteknologi. Det vil si varmlufts- og varmekilemaskiner for sveising av mange forskjellige typer folie/membran, vinyl og plast.

Om det er nytt i Norge, så er det velprøvet utstyr. Herz har holdt på med dette siden 1964.

– Herz leverer alt fra håndholdte sveiseenheter til større industrielle automatiserte maskiner med stor kapasitet. I tillegg leverer Herz et stort utvalg dyser, trykkvalser, skraper, varmekuttere og mye mer, sier Paal Rosenvinge i Heat Supply AS, som har Herz-agenturet i Norge.

Sveiser PVC-folie med Herz RoofOn
Sveiser PVC-folie med Herz RoofOn. (Foto: Produsenten)

Fra håndholdte til automater

Her tar Heat Supply og Herz opp konkurransen med tilsvarende utstyr fra Leister. Sortimentet inneholder alt fra små, håndholdte enheter til automater for store arealer.

  1. Rion: De mindre og håndholdte enhetene Rion er typisk brukt til krymping av plast, tørking og mindre varmluftssveising. Sistnevnte kan være ting som skader på takmembraner, sveising av vinylbelegg, reparasjon av støtfangere på bil, plastlodding, oppvarming, aktivering. Disse ligger i prisområdet mellom 3 500 og 5 000 kroner.
  2. RoofOn-serien små automater. I hovedsak for sveising av PVC-membraner på tak. Finnes i flere varianter og størrelser, i et prisområde mellom 33 000 og 44 000 kroner.
  3. Laron-serien med store, kraftige automater. Samme formål som RoofOn, men tyngre, mer strømkrevende og raskere arbeidshester til større takareal. Finnes også som bitumenmodell for skjøtetekking av SBS bitumenbasert takbelegg. Prisområde 55 000 til 63 000 kroner.
Sveiser bitumen takbelegg med Herz Laron.
Sveiser bitumen takbelegg med Herz Laron. (Foto: Produsenten)

– Dette er verktøy av høy kvalitet som vi gleder oss veldig til å levere til det norske markedet, sier Paal Rosenvinge.

Fra Taknett til Heat Supply

Noe kjent med navnet, sa du? I så fall er du kan hende godt inne i takbransjen. Han er sentral også i Taknett AS, som fra i fjor har tatt inn Calloni gass- og taktekkerverktøy.

– Salget av Calloni går bedre enn forventet. Våre kunder har gjennom året forespurt om andre spesialverktøy innen varme arbeider, sier Rosenvinge.

Det er altså der Herz utstyr for membransveising kommer inn. Så bra har salget gått at Taknett har valgt å skille verktøy ut fra bedriftens øvrige sortiment. I stedet har de etablert et nytt selskap under navnet Heat Supply AS, som fokuserer på Callioni og Herz verktøy for varme arbeider.

Hva er det: Herz utstyr og tilbehør for membransveising.
Hva koster det: Fra 3 500 til 63 000 kroner.
Hvor kjøpes det: Importeres av Heat Supply AS

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)