Nyheter

Ny Hilti kompakt 22V kombihammer

Hilti kommer ut med ny kombihammer i 22V-klassen. – Den beste vi noen gang har laget, sier de selv om TE 6-A22.

Nye Hilti TE 6-A22 er en kombihammer basert på Hiltis utmerkede 22V batteriplattform. De kaller det selv en borhammer, men ettersom man kan slå av rotasjonen og bruke den på ren pigging og meisling velger jeg å kalle nyheten en kombihammer.

Denne muligheten er også en viktig forskjell på den nye maskinen og TE 4-A22, som var med i en test av bor- og kombihammere i fjor. TE 4 har ikke muligheten til å slå av rotasjonen.

Hilti TE 6-A22 kombihammer

Hilti-importør Motek AS henter fram ganske store ord fra verktøykassa i omtalen av den nye maskinen. De kaller den til og med “den beste vi noen gang har laget”. Etter en rensk av den mest blomstrende ordbruken ser vi hvorfor:

  • 22V batteri, med 2,6 eller 5,2 Ah.
  • Vekt 3,7 kg uten batteri – “nesten like lett som en strømmaskin”. Målt etter prosedyre 01/2003 fra EPTA.
  • Vekt 4,29 kg m/ 2,6 Ah batteri – lav vekt for arbeid i tak e.l.
  • Slagenergi 2,5J – mot lillebror TE4s 2,0J.
  • 5100 slag/minutt v/ full belastning.
  • Hastighet 1050 o/min uten belastning.
  • Rotasjon kan slås av for meisling og pigging.
  • Børsteløs motor og styringselektronikk holder høy borehastighet uansett motstand.
  • AVR vibrasjonsreduksjon.
  • Kan kombineres med DRS 6 A fastmontert støvsuger

Hilti TE 6-A22 er en maskin for proffe gutter og jenter som bruker utstyret mye. Boring i betong er en naturlig og helt vanlig oppgave.

Borer gjennom armeringsjern

Her peker Motek på at maskinen er godt egnet for krevende, repeterende oppgaver som det. Også i hard betong, og med TE-CX bor som borer rett gjennom armeringsjern. Mer om det i videoen under. (Og mer om maskinen under videoen. )

Med Hilti 22V batterplattform kan du velge mellom 2,6 og 5,2 Ah. Førstnevnte er naturlig nok det letteste batteriet, til arbeid i tak eller over hodet. Når det gjelder gjentatte borearbeid på gulvnivå, for eksempel å sette ankere til forskaling, så er 5,2 Ah batteriet en god “matboks” til denslags.

70 hull på ett batteri

– Vår egen test på arbeidssted med kunder som bruker denne maskinen har vist at den kan bore opptil 70 hull (12 mm x 200 mm) i betong på en enkelt batteriladning, opplyser Motek AS i en pressemelding.

Så var det prisen da. Du har nok allerede gjettet at dette ikke er noe billig ball. Solo maskin i koffert har en veil pris før rabatt på 6 124 eks mva. Et sett med maskin, den største laderen og to av de største batteriene drar av gårde med 11 500, mens støvsugeren DRS 6 A koster ytterligere 1 750. Stadig eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)