Nyheter

Historisk sterk NM-seier til Easyzeek

Gutta bak søkeverktøyet Easyzeek tok en historisk stor steier i NM for studentbedrifter nylig. De tok hjem hele seks av åtte priser. Nå satser én av gutta videre på heltid med Easyzeek.

Tekst: Jørn Søderholm

Seks norske elektrikere og ingeniørstudenter har utviklet Easyzeek, et nytt verktøy for å finne rør, koblingsbokser, spotkasser og andre “interessepunkter” i veggen.

EasyZeek design
Slik blir Easyzeek. De fire blå punktene korresponderer med tilsvarende punkter på en sender klistret på koblingsboksen.

Ved hjelp av trådløs RFID-teknologi skal det være mulig å presist finne igjen det man ønsker etter at veggen er lukket.

Easyzeek i NM studentbedrifter 2018

Produktet Easyzeek er født gjennom studentbedriften ved samme navn. Gjennom en uke tidlig i juni har de seks gutta deltatt i NM for studentbedrifter 2018. Easyzeek SB stilte her i konkurranse med 21 av Norges beste studentbedrifter. 35 jurymedlemmer ble grundig overbevist av studentene fra Telemark.

– Studentbedriften imponerte juryen ved å ta tak i et stort og komplekst samfunnsproblem. Løsningen har en høy innovasjonsgrad. Teamet redegjorde godt for hvordan de tenker å ta løsningen ut i markedet. Markedspotensialet er stort både i Norge og internasjonalt. Teamet fremstår troverdige og kompetente, noe som gir oss tro på at de kan nå sine ambisiøse mål, sier juryen i begrunnelsen for tildelingen av prisen for beste studentbedrift til Easyzeek.

Vant de fleste prisene

Glad gjeng i Easyzeek SB
Glade vinnere. F.v. Henrik Smith, Jon Harald Schøning, Kristian Snøtun, Pål Magnus Hannisdal, Arnt Raino Johannessen og Tobias Pedersen. (Foto: Ungt Entreprenørskap)

Og det stoppet ikke der. Easyzeek vant nemlig hele seks av åtte priser/klasser:

  • Beste Studentbedrift – og billett til EM for studentbedrifter i Riga 25.-27. juni
  • Beste innovative bedrift
  • Beste næringslivsarbeid
  • Beste HR-bedrift
  • Beste økonomistyring
  • Beste profilering og markedsføring

Det er første gang noen gjør det så overlegent godt i et NM for studentbedrifter. Les mer her hos arrangøren Ungt Entreprenørskap, blant annet med juryens begrunnelse for prisene i hver kategori.

– Den gjeveste prisen er så klart «Beste studentbedrift», som også gir oss en EM-billett til Latvia 25-27 juni. Prisen «Beste innovative bedrift» er også kjempegøy å vinne, sier Tobias Pedersen på vegne av gjengen bak Easyzeek.

Satser på heltid

Sett sånt? Det er fort gjort å få hullene feil. Nytt søkeverktøy skal gjøre det enklere.

De har jobbet hardt og strukturert med produktet og bedriften, og er naturlig nok meget stolte over både produktet og den knusende NM-seieren. Nå har de én uke på seg til å nullstille og forberede seg til EM.

Deretter skal Easyzeek ut i den virkelig harde konkurransen: Markedet og hverdagen.

Tobias Pedersen, Easyzeek
Tobias Pedersen, påtroppende daglig leder i Easyzeek AS. (Foto: Ungt Entreprenørskap)

– Etter EM er det videreutvikling og innhenting av investorer som gjelder, sier Tobias Pedersen.

Et AS er allerede stiftet. Tobias Pedersen går inn i denne satsingen på heltid. Alle seks har gått inn som aksjonærer med lik aksjekapital. Tobias blir i første omgang daglig leder og den eneste ansatte, mens de andre stifterne bidrar etter behov.

– Hvor langt unna er et produksjons- og salgsklart produkt?

– Vi er forsiktige med å fastsette en dato for ferdig produkt. Det avhenger av investorer og samarbeidspartnere. Vi er på utkikk etter seriøse investorer med store ambisjoner, sier Tobias Pedersen.

Les mer om Easyzeek i denne reportasjen, publisert i februar 2018.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)