Nyheter

Rask og presis kutting av isolasjon

Nå i vår kommer Festool ISC 240 isolasjonssag. Den kan skru opp produksjon og presisjon hos de som jobber mye med isolasjon, uansett materiale. 

Isolasjonssagen Festool ISC 240 kommer til Norge. Til mulig glede og nytte for de som jobber mye med isolasjon, uansett materiale. Glassull, mineralull, naturfiber, EPS, XPS eller PUR. Alle isolasjonsmaterialer skal kunne kuttes med denne, med riktig valg av sagblad og eventuelt stabiliseringsblad.

Festool ISC 240 isolasjonssag

I utgangspunktet tar maskinen isolasjonsmaterialer opptil 240 mm tykkelse (derav tallet i modellbetegnelsen), men det finnes også et større blad til den for inntil 350 mm tykkelse.

Les også: Presise kutt i trefiberisolasjon

Festool ISC 240 ble omtalt i andre land i fjor høst, blir offisielt lansert 1. april i år og kommer i løpet av april-mai inn i hyllene hos Festool-importør Motek AS.

Som vanlig med Festool-verktøy er dette et helt verktøysystem, ikke “bare” en maskin. Den kommer med blader i forskjellig lengde, og med hhv bølget egg til fibermaterialer som glass- og steinull og tannet blad til EPS, XPS og PUR.

Føringsskinne og vinkel

Til glede for for arbeidsfolk som liker presisjon, enkelhet og rette snitt kan ISC 240 brukes sammen med føringsskinne og vinkelanslag.

Festool ISC 240 drives av en børsteløs motor, og er basert på Festool sin 18V batteriplattform. Den slår med 3000 slag/min, i en slaglengde på 26 mm. Maskinen har en 27 mm stuss for støvsugertilkobling og innebygget Bluetooth. (Fortsetter under videoen)

Dersom du bruker en støvsuger som også har det, så vil ISC 240-en og støvsugeren kommunisere trådløst seg i mellom. Støvsugeren vil da starte og stoppe automatisk med maskinen, inkludert en forsinkelse ved stopp for å tømme slange.

De fleste som har kjent konsekvensene av isolasjonsarbeid på kroppen vil se fornuften i å bruke støvsuger ved tilpasning av Glava eller steinull.

Spesielt for trefiber

Festool har for øvrig fra før et par maskiner for kutting av isolasjon: IS 330EB som er spesiallaget for å kutte trefiberisolasjonsplater (ikke lagerført hos Motek) og kjedesagen SSU 200 (informativ video her) for saging i både tre og trefiberisolasjon.

Festool ISC 240 sett
Festool ISC 240 sett med batterier, lader, føringsskinne, vinkel og systainer.

Pris? Vet ikke akkurat p.t. Det er en spesialmaskin fra Festool, så noe i nærheten av en femsifret pris bør ikke overraske. Oppdaterer så snart jeg får prisinfo fra Motek.

Maskinen er observert på nettbutikken hos en Festool-forhandler i Danmark til en pris som tilsvarer rett under 8000 NOK, eks mva. Den prisen gjelder et sett med batterier, lader, vinkelanslag og føringsskinne, levert i Systainer.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)